Röplabda

2022.02.20. 21:09

Sima vereséget szenvedett idegenben a KRC

Vasárnap a férfi röplabda Extraliga alapszakasz 12. fordulójában a Kecskeméti RC a Fino Kaposvár otthonában lépett pályára. A Kaposvár szettveszteség nélkül győzött hazai terepen.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba/ Archív kép

Baserio pontjával kezdődött a mérkőzés, de Hubicska vezérletével hamar 10‒6-os fórra tett szert a Kaposvár. Ekkor időt kért Nagy József, a Kecskemét vezetőedzője. Bár ekkor még sikerült egyenlíteni, a fordítás már nem jött össze, sőt a folytatásban kihasználva a vendégek hibáit 19‒12-re növelte a különbséget a Kaposvár. A KRC csak kozmetikázni tudott az eredményen, 25‒18-ra hozta a szettet az ellenfél.

A második játszma elején fej-fej mellett haladt a két csapat, 6‒5-ös állásnál, viszont sorozatban szerzett nyolc pontot a Kaposvár. 14‒5-ös állásnál Bögöly rontott nyitást, amivel megtört a vendég pontcsend. Ekkor egy jobb szériával 18‒11-re jött fel a Kecskemét, de 22‒12-nél elérte a tíz pontos különbséget az ellenfél. Végül 25‒15-re megnyerte a második etapot is a Fino. 

A harmadik játékrészben 1‒2-es vendég vezetés után Ouyachi, Hubicska és Rojas révén ismét nagyobb előnyt épített ki a Kaposvár, 9‒5-nél hívta magához csapatát a KRC mestere. Tomanóczy ász nyitásával két pont lett a különbség, de Rojas találataival ismét magabiztos előnyhöz jutott az ellenfél. 14‒9 után több nyitást is rontott a hazai csapat, amivel három pontra zárkózott a hírös város. A Kaposvár ennél közelebb nem engedte a vendégeket, előbb 20‒14, majd 23‒17 volt az állás, végül 25‒19-re nyerte a szettet a Fino Kaposvár, 3‒0-ra pedig a mérkőzést. 

Fino Kaposvár–Kecskeméti RC 3:0 (18, 15, 19)

Kaposvár Aréna, 187 néző. V: Szabó P., Tillmann.

FINO: Ouyachi 8, Garchet 2, Hubicska 18, Sandoval 9, Iván B. 9, Bögöly 7. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. Megbízott edző: Demeter György.

KECSKEMÉT: Sidiropoulos 2, Fundora 8, Baserio 3, Argilagos 10, Gebhardt N. 1, Tomanóczy 1. Csere: Török Zs. (liberó), , Palánkai-Omoshebi 1, Balla, Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.

 

 

Demeter György: – Az előző fordulóban az elvesztett mérkőzés után a játékosok, fegyelmezetten csapatként játszottak, ennek meg is lett az eredménye! Remélem az előző "pofon" megfelelő tanulság volt és nem kell újabb vereségbe belefutni a fegyelmezett játékhoz. Kívánom, hogy ez a mentalitás legyen az alap a bajnokság következő mérkőzéseire és a "play off"-ra is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában