Atlétika

2022.02.09. 17:11

Régi országos rekordot sikerült megdöntenie Palkovits Istvánnak

Palkovits István szenzációs teljesítménnyel kezdte a fedett pályás szezont a hétvégén, hiszen a Kecskeméti Atlétika és Rugby Club versenyzője 2000 méteren új országos U23-as csúccsal zárt az élen Budapesten.

Nyitray András

Palkovits István jól indította el az esztendőt Fotó: MASZ

Palkovits István januárban Kenyában vett részt magaslati edzőtáborban, mely után egyértelműen azt tűzte ki célul, hogy a fedett pályás szezonban szeretne minél jobb időeredményeket, akár új országos csúcsokat is teljesíteni. Palkovits a MASZ fedett pályás Szuper Liga-versenyén adta át a múltnak a korábbi magyar U23-as rekordot, miután 5:03,93-as időeredménnyel lépte át a célvonalat 2000 méteren.

– A nagypapám volt az egyik legnagyobb szurkolóm, nagyon sokat gondoltam rá a verseny során – mondta Palkovits István, akinek különösen fontos volt ez a verseny. – Neki szerettem volna ajánlani ezt a rekordot, nagyon fontos volt így, hogy ez a verseny jól sikerüljön számomra. Ahogy engem és apukámat, őt is Palkovits Istvánnak hívták, rengeteget jelent számomra, hogy ezt a nevet tovább tudtam öregbíteni. Szerencsére jól is sikerült, megjavítottam az eddigi rekordot jó öt másodperccel. Szögi István segített nekem ezen a versenyen, a Veszprémi SE futója, aki nagyon profin vezette fel. Nélküle ez a rekord nem sikerült volna, így egy közös sikert értünk el. Jó lökést adhat a rekord az évhez, ami reményeim szerint fantasztikus lesz – mondta Palkovits István.

Egyelőre nem tudni, mikor versenyezhet újra Palkovits István, de hozzátette, hogy következő célja a felnőtt 3000 méteres, illetve a korosztályos 1500 méteres rekord megdöntése fedett pályán.

32 éve fennálló rekord dőlt meg

 

Palkovits István egy nagyon régi csúcsot írt át rögtön az év elején, hiszen U23-as szinten utoljára 1990. február 24-én sikerült rekordot dönteni. Akkor is a fővárosban, az Újpesti Dózsa kitűnő futója, Káldy Zoltán zárt az élen. Palkovits alaposan megjavította Káldy (szinte napra pontosan 32 évvel ezelőtt 5:08,50-es eredménnyel ért célba) rekordját. Alighanem ez még csak a kezdet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában