Asztalitenisz

2022.02.23. 18:49

Polónyi Nóra aranyérmet nyert a félegyházi diákolimpián

A területi, majd a megyei döntők után a napokban az országos megmérettetés várta az asztaliteniszezőket a Kiskunfélegyházán megrendezett diákolimpián.

Sebestyén Hajnalka

Galamb Nóra (balra) a negyedik, Polónyi Nóra az első, míg Gyetvai Ákos a tizedik helyen végzett a kiskunfélegyházi diákolimpián

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kecskeméti Sportiskola versenyzői is bejutottak a rangos döntőbe, és remek eredménnyel zártak. A részletekről a Spartacus részéről Fodor Miklós adott számot. 

A háromnapos rendezvényre az ország minden megyéjéből érkeztek versenyzők. Az I-II. korcsoport A osztályának – igazolt versenyzők – versenyszámában Galamb Nóra, a kecskeméti Arany János Általános Iskola tanulója a 4. helyezést szerezte meg. Galamb Nóra nagyon szép versenyzéssel végzett a 4. helyen. A sorsolása sajnos nem volt kedvező, az elődöntőben a későbbi bajnokkal kellett játszania, így nem volt esélyes. 

A III-IV. korcsoport A osztályának versenyszámában Poló­nyi Nóra, a kecskeméti Béke Általános Iskola tanulója 1. helyen végzett. Polónyi Nóra az utolsó pillanatban kapta meg a lehetőséget az indulásra. Az ő korosztályában Müller Evelinnek (Soltvadkert) volt indulási jogosultsága, de ő sérülés miatt nem tudott jelen lenni ebben az időben, így Nóra képviselhette Bács-Kiskun megyét és a kecskeméti asztaliteniszt. Sikeresen vette az akadályokat, és a döntőben legkevesebb különbséggel nyerni tudott. A 2021–2022. tanévben a III-IV. korcsoport A osztályában Polónyi Nóra a bajnok. 

Az V-VI. korcsoport A osztályában Gyetvai Ákos, a kecskeméti Bolyai gimnázium diákja 10. helyezést ért el. Gyetvai Ákos a csoportküzdelmekből feljutott a főtáblára. A nyolc közé jutásért a későbbi 2. helyezettől szenvedett vereséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában