Kosárlabda

2022.02.14. 10:19

Pécsen sem tudott nyerni a tartalékos Bajai Bácska

Pongó Martin elvesztése után igen tartalékosan tudott elutazni szombaton az NB I. B piros csoport 20. fordulójában Pécsre a Bajai Bácska. Az NKA Pécs kihasználta ezt, és nagyon magabiztosan nyert 155–75-re.

Nyitray András

Újabb vereség Fotó: MKOSZ

A mérkőzés tulajdonképpen az első percektől a Pécsről szólt, a Rátgéber Akadémia fiataljai folyamatosan növelték előnyüket, így a félidőben már 76–39-re vezettek. A forgatókönyv a második félidőben sem nagyon változott meg, a bajai együttesből egyedül a 45 pontig jutó Jakab Péter tudott felnőni a feladathoz, csapattársai összesen tudtak 30 egységet összehozni. Hazai oldalon Scherer (33 pont) és Kollár (25) voltak a vezérek, de mellettük hárman is tíz pont fölé jutottak, így nem meglepő módon 155–75-re nyerte meg nagyon fölényesen a mérkőzést a Pécs. 

– Sajnos foghíjasan tudtunk kiállni az egyre jobban teljesítő NKA Pécs ellen, nem tudtuk igazán megnehezíteni a házigazdák dolgát. További sok sikert kívánok az akadémistáknak – értékelte a találkozót a lefújás után Hosszú István vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában