Kosárlabda

2022.02.12. 08:59

Nem tudott felállni a Kecskeméti RC

Péntek este a Magyar Kupa elődöntő visszavágóját játszotta le a Kecskeméti RC a Pénzügyőr SE otthonában. A KRC-nek 0-3-ról kellett volna bravúrt bemutatnia, de erre esélyt sem hagyott a PSE, mely a visszavágón is magabiztosan nyert.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba/archív felvétel

A pénteki összecsapás fordulatos első játszmájában előbb a vendégek vezettek néhány ponttal, majd a négyes ütőinek vezérletével a PSE fordított, és a hajrához magabiztosnak tűnő előnnyel érkezett. Kubai légiósainak hála a KRC zárkózott, de Argilagos és Fundora pontjai is kevésnek bizonyultak, minimális különbséggel nyert a PSE (25-23).

A második szettben villámrajtot vett az 5–1-gyel induló, utolsó szalmaszálba kapaszkodó KRC, ám a Pénzügyőr hamar rendezte a sorait és előbb egyenlített, majd 10–8-ra, később pedig 19–15-re vezetett, és 25-20-as különbséggel kivívta a döntőbe jutást. Az utolsó szettben már a cserék játszottak tét nélkül, végül a Pénzügyőr le is zárta a találkozót.

A március 13-i fináléban a címvédő fővárosiak a Kazincbarcikával találkoznak az Érd Arénában, míg a bronzéremért a Kaposvár és a Kecskemét csap össze.

Nagy József, a KRC vezetőedzője: – Az első két szettben nagyot küzdöttek a srácok, de sajnos a szettek végén az apró hibák végzetesnek bizonyultak. Ezzel eldőlt, hogy a bronzéremért küzdhetünk a kupában. Ezúton is gratulálok a Pénzügyőr csapatának a győzelemhez.

Pénzügyőr SE–Kecskeméti RC 3-0 (23, 20, 19)

Kőér utca, 113 néző. V.: Jámbor T., Ujházi.

PSE: Da Silva 12, Magyar 1, Dávid Cs. 5, Gacs D. 3, Kovács Z. 15, Kiss D. 6. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., De Sousa 1, Solti 4, Majoros 4, Rása 4, Tordai 1. Edző: Jókay Zoltán

KRC: Tomanóczy 4, Sidiropoulos, Fundora 11, Baserio 6, Argilagos 9, Gebhardt N. 3. Csere: Gebhardt Á. 1, Török Zsombor (liberók), Palánkai-Omosebi 1, Török Soma, Bogdán B. 2, Kasnyik 2. Edző: Nagy József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában