Kosárlabda

2022.02.04. 11:09

Nem illetődnek meg

Igazán nagy rangadó következik az NB I. A csoport alapszakasz 21. fordulójában, hiszen a Kecskemét–­Szolnok párharc minden sportágban hagyományos riva­lizálással bír. Péntek este 18 órás kezdéssel a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Szolnoki Olajbányászt fogadja a Messzi István Sportcsarnokban, ahol egy újabb szép fejezetet írnának a hazaiak a derbik történelemkönyvébe.

Nyitray András

Karahodzsics Kemal játékára nagy szükség lenne a palánk közelében Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A Szolnoki Olajbányász hagyományosan az egyik élcsapata a magyar mezőnynek, az Olaj jelenleg is a tabella második helyét elfoglalva várja a ma esti összecsapást. A Szolnok tele van kitűnő képességű légiósokkal, elég csak Bojan Szubotics vagy éppen Marjan Cakarun nevét említeni, de a magyar magjuk sem gyenge a kecskeméti múltú Kovács Péterrel és Pongó Mátéval. 

A Szolnok csalódottan érkezhet Kecskemétre, hiszen egy hatalmas derbit vívtak a legutóbbi fordulóban az Alba Fehérvár ellen, azt viszont a hajrában 74–71-re elbukták otthon, így vereséggel érkeznek a Messzi István Sportcsarnokba. 

Kecskeméti szempontból tele van kihívásokkal a 2021/2022-es bajnoki szezon, hiszen hetek, sőt inkább hónapok óta lassan nagyon sok problémája van Forray Gábornak a rendkívül szűk rotáció miatt. A sérülések mellett a betegségek sem könnyítik meg a felkészülést, ami alaposan át is tudja írni az esélyeket egy-egy mérkőzés előtt. Pontosan ez történt a kecskemétiekkel legutóbb Szegeden is, ahol 102–67-re verték meg az igen szárnyaszegett és megfiatalított együttest. 

Egyre inkább élesedik a bajnoki hajrá, itt már minden győzelemnek és vereségnek dupla jelentősége van a rendkívül sűrű középmezőnyben, ahol a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét jelen pillanatban a kilencedik pozíciót foglalja el hat körrel a vége előtt. A hetedik és a tizedik pozíció között mindösszesen egy mérkőzés jelenti a különbséget. Hazai oldalon fontos lenne kijönni a negatív szériából, hiszen három vereség után várja a rangadót a KTE, melyen a papírforma szerint természetesen a vendégeknek van nagyobb sansza a sikerre. 

Bár várhatóan most számolnia kell hiányzókkal Forray Gábornak, szokás szerint harcos, megalkuvást nem tűrő játékot várhatnak a drukkerek hazai pályán a csapattól. 

– A Szolnok elleni meccseknek van tradíciója, vérbeli szomszédvári csata – mondta Forray Gábor, a Duna Aszfalt DTKH vezetőedzője. – Igazi presztízsmérkőzés lesz mindkét fél számára, még akkor is, ha az utóbbi időben a két gárda lehetőségei és céljai eltávolodtak egymástól. A Tisza-­partiak Magyarországon a legjobb három csapat között vannak, nem véletlenül állnak a tabella második pozíciójában. Érdekes, hogy ők és mi is egylabdás meccsen kaptunk ki az Alba Fehérvártól. Ez akár hízelgő is lehet ránk nézve – mondta Forray az esélyek kapcsán. 

A Kecskemét trénere biztos abban, hogy a fizikális paraméterek döntőek lehetnek, ebben feltétlen fel kell venniük a küzdelmet, ha meglepetést akarnak okozni. Hazai pályán ez a cél. 

– Ami biztos, hogy nagyon fizikális gárdáról beszélünk, hosszú rotációval dolgoznak. Fegyelmezett, kontrollált kosárlabdát játszanak. Amennyiben a test-test elleni harcokban fel tudjuk venni velük a versenyt, akkor képesek lehetünk a bravúrra. Ezen dolgoztunk egész héten, hogy ezekben a szituációkban mi tudjunk felülkerekedni. Bízom a csapatomban, mindenki nagy elánnal dolgozott a héten, hogy megörvendeztessük szurkolóinkat – zárta gondolatait Forray Gábor. 

Ivkovic Milán Szegeden fiatal kora ellenére 15 percet kapott, amit jó játékkal hálált meg. 

Mivel Forray Gábornak kiesők esetén a fiatalokhoz kell nyúlnia, ez mindenképpen reményt jelenthet a jövőre nézve. Az ifjú titán természetesen izgatottan várja a Szolnok elleni derbit is. 

– Nagyon örülök, hogy játszhattam Szegeden, ez egy jó lehetőség volt, amit ki is tudtam használni. Sajnos nem győztünk, jobb lett volna úgy segíteni, hogy nyerünk is. A Szolnok egy nagyon erős csapat, nehéz dolgunk lesz, de hazai pályán – véleményem szerint – bárkit meg tudunk verni. Amennyiben minden mellettünk áll, úgy megnyerhetjük a találkozót – mondta Ivkovic. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában