Röplabda

2022.02.13. 22:23

Nagy csatában maradt alul a Kecskemét

A férfi röplabda Extraliga alapszakasz 11. fordulójában a Kecskeméti RC a Debreceni EAC csapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. Vendégeknek sikerült meglepetést okozniuk a Hírös városban 3‒2-es győzelmet arattak.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba/ Archív kép

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a Kecskemét, de ez 5‒2-es vezetésnél el is fogyott, a Debrecen Nunez pontjaival 6‒6-nál egyenlített, majd Tóth és Rabel sáncait követően már 7‒10 volt a DEAC fórja. Argilagos, Fundora és Gebhardt Norbert erős ütéseivel feljött 12‒13-ra a Kecskemét, de Fazekas és Rabel révén ismét távolodott az ellenfél. A folytatásban Fundora vezérletével ismét sikerült feljönnie egy pontra a hazai csapatnak 20‒21, majd 23‒23-nál az egyenlítés is összejött, a hajrában viszont behúzta a pontot a DEAC.

A második szettben 9‒9-ig fej-fej mellett haladt a két klub, ekkor magára talált a Kecskemét és Fundora és Argilagos sáncaival 13‒9-re lépett meg a KRC. 19‒13-as állásnál kikérte második idejét is Fodor Antal. A folytatásban sem tudta megszorongatni ellenfelét a DEAC, 25‒18-ra nyerte a második szettet a KRC.

A harmadik szettben ismét a Debrecen dominált. Sok hibát ejtett a hazai csapat, így 6‒11-es hátrányban Nagy József hívta magához csapatát. Bár a folytatásban tudott kozmetikázni a hazai csapat, 15‒20-as hátrányból pedig feljött 21‒23-ra, végül 22‒25-re nyerte a játékrészt a vendég együttes.

A negyedik etapban ismét magára talált a Kecskemét. Argilagos és Baserio pontjaival 5‒1-es előnyre tettek szert. Bár Nunez és Rabel pontjaival egyenlített a DEAC, Argilagos sáncaival 19‒12-re növelte a különbséget a KRC. A hajrában felváltva estek a pontok, így végül 25‒19, hozta a játszmát a Kecskemét.

Az ötödik szett nagyon szorosan alakult, 14‒14 után viszont behúzta a mérkőzést a Debrecen, 3‒2-es szettkülönbséggel győztek.

Kecskeméti RC‒DEAC 2‒3 (‒23, 18, ‒22, 19, ‒14)

Kecskemét, 50 néző, V: Tillmann, Adler.

Kecskemét: Sidiropoulos 1, Fundora 22, Baserio 8, Argilagos 37, Gebhardt N. 9, Tomanóczy 4. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bogdán. Vezetőedző: Nagy József

Debrecen: Nunez 17, Tóth A. 4, Cesar 32, Remete 4, Fazekas 21, Bagics 3. Csere: F. Nagy (liberó 1.), Mészáros (liberó 2.), Kiss. Vezetőedző: Fodor Antal

Nagy József: ‒ A fiúk nem vették elég komolyan a mérkőzést, ezt lehetett látni a mérkőzés elején is, aztán amikor rájöttek, hogy ez az ellenfél nem is olyan könnyű, mint akikkel az első körben játszottunk, akkor már nehezen eszméltek, ez pedig megbosszulta a végén magát.

Fodor Antal: ‒ Januárban igazoltunk játékosokat, akik nagyon sokat tettek hozzá a csapat teljesítményéhez, de kellettek a többiek is a győzelemhez. Nagyon kicsin múlt a mérkőzés, a győzelemhez pedig a lelkesedés is kellett. Mindkét csapat nagyon akart, mi talán felülmúltuk azt, amit megszoktak tőlünk, de bízunk benne, hogy a folytatásban is hasonlóan teljesítünk, felnövünk a többi csapathoz és jó mérkőzéseket játszunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában