Futsal

2022.02.23. 06:55

Most sem bírt mumusával az SG Kecskemét Futsal

Hétfőn megkezdte szereplését az NB I.-es bajnokság alsóházában az SG Kecskemét Futsal Club. Koós Károly csapata az Aramis SE vendégeként lépett pályára Budaörsön, ahol 4–2-re a hazaiak nyertek.

Nyitray András

Biró Attila és a Kecskemét pont nélkül maradt ezúttal. Fotó: Bús Csaba

Bátran kezdtek a kecskemétiek, és több biztató helyzetet is kialakítottak, ám gólt nem tudtak szerezni. A kecskeméti kapu előterében jutott aztán szabadrúgáshoz az Aramis, Bognár lökete a kapu­fáról vágódott le. Létszám­fölényes taktikát alkalmaztak a budaörsiek, és erre majdnem ráfáztak; Mánya volt közel hozzá, hogy labdaszerzés után betaláljon félpályáról. A 14. percben büntetőhöz jutottak a házigazdák, Büki pedig nagy erővel vágta a léc alá a játékszert (1–0). Igyekeztek a Kék Oroszlánok nyomás alá helyezni ellenfelüket, Ristic és Klacsák is közel volt az egalizáláshoz, ám Sámson révén az Aramis növelte az előnyét végül (2–0). 

Fordulás után nagy erőket mozgósított a Kecskemét, hogy megkezdje a zárkózást, a hazai védelem viszont jól állta a sarat. Szöglet után Klacsák találta el a kapufát, majd nem sokkal később Öreglaki a keresztlécet. 

Megtört a jég, kontrából Ristic szépített a 28. percben (2–1). 

Létszámfölényes taktikára váltott ismételten az Aramis, ám most sikerült kihasználni az üres kapus szituációt, Kulcsár révén jött az egyenlítés (2–2). Nem sokáig maradt ez az állás, Moga Edvin által ismét a házigazdánál volt az előny (3–2). Időkérés után Bencsik került nagy helyzetbe, ám a kapus nagyot védett. Vattamány viszont a kontra végén a túloldalon megzörgette a hálót, így öt perccel a vége előtt kettővel ment az Aramis (4–2), kialakítva ezzel a későbbi végeredményt is. 

– Egy ezer sebből vérző ellenfelet sikerült a tetszhalotti állapotból felébreszteni. Úgy néz ki, hogy továbbra sem tudunk az Aramis ellen jól játszani, már-már mumussá váltak számunkra. Ennyi kihagyott helyzetet nem lehet megúszni büntetlenül. El kell fogadnunk, hogy ma ennyivel jobb volt az ellenfél – értékelt Koós Károly, az SG Kecskemét Futsal trénere. 

Aramis SE–SG Kecskemét Futsal 4–2 (2–0)

Budaörs. Vezette: Kovács G. (Vass I., Nyekita B.). 

ASE: Nyerges – Moga, Sámson, Bognár, Büki. Csere: Bukodi, Molnár, Vattamány, Bélavári, Papp, Hosszú, Bertalan, Lévai. Vezetőedző: Moga Flavius. 

SGK: Rigó – Biró, Sallai, Mánya, Hadnagy. Csere: Mészáros, Klacsák, Bencsik, Ristic, Öreglaki, Boznánszky, Kovács, Kulcsár. Vezetőedző: Koós Károly. 

Gólszerzők: Büki (14.), Sámson (20.), Moga (33.), Vattamány (35.), ill. Ristic (28.), Kulcsár (32.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában