Galériával

2022.02.18. 19:55

Kiskunfélegyháza ad otthont az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjének

A kiskunfélegyházi városi sportcsarnok ad otthont a hétvégén az idei Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjének. Az eseményen minden korcsoport versenyzői csapatban és egyénileg mérik össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a Magyarország diákolimpiai bajnoka címet. Országosan 3589 nevező indult az Asztalitenisz Diákolimpia idei versenysorozatában. Az országos döntőbe közel 400 tanuló jutott el a megyei döntőket követően.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

A verseny ünnepélyes megnyitóját pénteken tartották, ahol elsőként Mák Kornél, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a versenyzőket és felkészítőiket. Beszédében hangsúlyozta, minden sportágra, így az asztaliteniszre is elmondható, hogy motiválja a gyerekeket. Nem csak a sportban, hanem emberségben, kitartásban, állóképességben és erkölcsben is. 

Balla László, a házigazda Kiskunfélegyháza alpolgármestere elmonda, méltán lehet büszke arra a város, hogy otthont adhat az országos döntőnek. Köszönetet mondott a szervező Magyar Diáksport Szövetségnek és a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesületnek azért, hogy Kiskunfélegyházát sport szempontjából ismét fölhelyezték a térképre. Felidézte, hogy az elmúlt egy évtizedeben ez a harmadik országos döntő, amit Félegyházán rendeznek meg, ami azért is nagyon fontos, mert ez újból lendületet adhat a sportágnak. Talán ismét olyan kimagasló félegyházi eredmények születhetnek, mint a '90-es években, amikor Credo AC versenyzői számos bajnokságon jeleskedtek, többek között hatszoros magyar bajnoki, és kétszeres Bajnokok Ligája győztes címet tudhatnak magukénak.

A megnyitó ünnepség vendége volt Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, aki a Diákolimpiát aranykort érlelő közösségnek nevezte. Köszöntőjében sok-sok aranyérmet kívánt a versenyzőknek.

A diákolimpia döntőjét Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke nyitotta meg. Az olimpiai ezüstérmes öttusázó köszöntőjében arról beszélt, hogy a sporton keresztül olyan készségeket és lehetőségeket kapott, amelyek nagyban meghatározták, hogy sikeres felnőtté váljon. Hangsúlyozta, azért szervezik az összes diáksport programot a fiatalok számára, hogy a sport által egészséges és sikeres felnőttek legyenek. 

 

A hétvégi országos döntőben az éremeloszlás a megyék között egyenletes volt: 15 megye tanulói szereztek érmet. Kiemelkedtek közülük a házigazda, Bács-Kiskun megye diákjai, akik 9 érmet, ebből 6 aranyat szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában