Futsal

2022.02.21. 07:00

Idegenben indul a ScoreGoal számára az alsóházi rájátszás

Hétfőn este kezdi meg a bajnokság zárószakaszát, a férfi futsal NB I. alsóházi rájátszását a ScoreGoal Kecskemét Futsal Club. Az Aramis SE vendégeként lép pályára Koós Károly csapata.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Pontosan hétfőn este lesz három hete, hogy találkozott ugyanez a két csapat az alapszakasz zárófordulójában, az Aramis és a ScoreGoal akkori összecsapásán a hajrá döbbenetes pillanatokat hozott. A győzelem bármelyik csapat számára a felsőházi rájátszást jelentette volna. Az Aramis a 34. perctől 4–2-re vezetett – és a rájátszás tekintetében felsőházi folytatásra állt –, amikor elérkezett az utolsó hatvan másodperc, mármint tiszta időben, hiszen a meccs ezen szakasza a valóságban jóval tovább tartott, hiszen hozott két gólt, időkérést, mindent, amit az utolsó pillanatokban csapatok bevethetnek. Ebben a szakaszban egészen döbbenetes fordulatszámra kapcsolt a ScoreGoal, és Öreglaki előbb szépített, majd Biró az egyenlítő gólt is megszerezte. Sőt, a hátralévő tizenvalahány másodpercnek Risticnek még volt egy majdnem gólpassza is, az ötödik találat azonban nem született meg, így a dudaszó pillanatában mind a két csapat csalódottan a padlóra roskadt, hiszen bár a riválisok mérkőzéséből hátravolt még néhány perc, már nyilvánvaló volt, hogy az Aramis és a ScoreGoal is az alsó házban folytatja a tavaszt. A csalódottság leírására fölösleges lett volna jelzőket keresni, rá volt az írva az arcokra.

A csapat motorja, aki egyúttal szinte a csapat lelki akkumulátora is, Darko Ristic hetekig igen nehezen tudott napirendre térni afölött, hogy nem sikerült bejutniuk a felsőházi rájátszásba. 

– Nagyon mérges voltam magamra, a játékostársakra, a versenykiírásra, és még ki tudja, mire. (A versenykiírás értemében egyenlő pontszám esetén a legtöbb elért győzelem számít. Minden más mutatóban jobb volt a ScoreGoal a felsőházba jutott riválisainál, kivéve ezt az egyet.) Az Aramis elleni meccs végét azóta is sokszor lejátszottam a fejemben, és sokszor lepergett előttem az a pillanat, amikor 4–4 után a győztes gólt is berúghattuk volna – füstölgött. – Bosszant, hogy nem az érmekért játszunk a playoffban, etekintetben most némi vigaszt jelentett számomra a Magyar Kupa, de inkább csak most, hogy a Nyírgyulaj legyőzéséve már bent vagyunk a legjobb nyolc között. Azt hiszem, a lelkivilágomnak az jelentene némi megnyugvást, ha legalább a final fourba sikerülne bejutnunk. 

Ott aztán lehetőségünk lenne minél szebb eredményt elérni, minél szebb színű érmet szerezni, rajtam ez nem fog múlni 

– ígérte a Rile becenévre hallgató szerb légiós.

Ahogyan a Kecskemét, úgy a hétfő esti ellenfél, budaörsi alakulat is sikerrel vette a hétközi kupafordulót, Koós Károly vezetőedző pedig ismét parázs összecsapásra számít.

– Jót tett a lelkeknek a legutóbbi győzelem, egy erős Nyírgyulajt győztünk le – utalt vissza a mester a szerdai kupameccsre. – Ami a bajnoki folytatást illeti, egy újabb pikáns mérkőzésre számítok az Aramis SE ellen. A Nyírgyulaj ellen nagy pofont kaptak az előző körben az alsóházban, majd a kupában simán jutottak tovább a TFSE ellen, úgyhogy biztos harcolni fognak most is, és parázs meccs vár ránk. Egy biztos, a mi célunk nem változott, szeretnénk megnyerni az alsóházi küzdelmeket, és ehhez fontos lépés lenne, hogy elkezdjük rögtön az elején gyarapítani a pontjaink számát – mutatott rá a tréner.

A ScoreGoal Kecskemét Futsal alsóházi sorsolása:

Február 21., 19.35: Aramis SE–SG Kecskemét.

Február 28., 19.00: SG Kecskemét–TFSE-Bestrong

Március 9., 20.45: Kistarcsa Futsal–SG Kecskemét.

Március 28., 19.00: SG Kecskemét–Nyírgyulaj Futsal

Április 25., 19.00: SG Kecskemét–Aramis SE

Május 2., 20.30: TFSE-Bestrong–SG Kecskemét

Május 16., 19.00: SG Kecskemét–Kistarcsa

Május 23., 18.30: Nyírgyulaj Futsal–SG Kecskemét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában