Kosárlabda / Galériával

2022.02.17. 07:00

Győzelem után második hely

Hétvégén Kecskeméten, a Mercedes-Benz Sportakadémián rendezték meg az MVM U14-es fiútorna második fordulóját. A Mercedes Kosárlabda Akadémia csapata az első állomást megnyerte, míg hazai környezetben a második helyet szerezte meg.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Jó szájízzel készülhetett a Mercedes KA a tornára, hiszen az MVM által szponzorált tornasorozat első állomását hibátlan teljesítménnyel sikerült megnyernie a kecskeméti fiataloknak január végén Zalaegerszegen. A második torna helyszíne ezúttal Kecskemét volt, ahol a hazaiak mellett az MVM-OSE Lions, a Zsíros Akadémia Kőbánya és a Szolnoki KA szállt harcba az újabb aranyéremért a kétnapos megmérettetésen. A torna nyitányaként a Kőbánya 62–59-re verte meg az Oroszlányt, míg a Kecskemét 107–46-ra győzött a Szolnok ellen. 

A szombati játéknap az OSE 87–67-es Szolnok elleni sikerével folytatódott, majd tulajdonképpen egy előre hozott döntőt vívott a Zsíros Akadémia és a Mercedes KA, amit a fővárosiak húztak be 84–73-as különbséggel. 

Vasárnap a kőbányaiak be is biztosították első helyüket, miután 71–47-es különbséggel bizonyultak jobbnak a szolnoki együttesnél. Az ezüstéremért zajló csatát a Kecskemét is simán húzta be, 92–67-re győzték le Hegedűs Gergely tanítványai az Oroszlányt. 

– Nem vagyok csalódott sem, mert az ezüstérmet eldöntő mérkőzésen nagyon szép játékot mutattunk, és az az igazság, hogy gyakran egy vereségből többet lehet tanulni, mint egy győzelemből 

– értékelt Hege­dűs Gergely, aki egyben a Duna Aszfalt-DTKH felnőtt­csapatának másodedzője is. 

Még négy tornát rendeznek az országos kiemelt bajnokságban, utána kialakul az A és a B döntő. A tornán mutatott kiváló teljesítményéért különdíjat vehetett át a kecskeméti Gera Viktor, a szolnoki Faragó Ádám, a kőbányai csapatból Pelle Péter és az oroszlányi Czermann Zétény. Az MVM Torna All Star csapatába Horváth Bernát és Pelle Péter (Zsíros Akadémia), Asztalos Miklós (Mercedes KA), Barát Zsombor (MVM-OSE Lions) és Dávid Tamás (Szolnok) került be. A torna legértékesebb játékosának Horváth Bernátot, a Zsíros Akadémia játékosát választották meg. 

A díjakat dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Ivko­vicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője és Wittmann Krisztián, a Duna Aszfalt-DTKH csapatkapitánya adta át. 

Dr. Salacz László köszöntőjében kiemelte, hogy színvonalas és parázs hangulatú mérkőzéseket látott, amelyek után örömmel konstatálta, hogy barátként tudnak elválni a játékosok. Elismerően szólt emellett a kecskeméti kosárlabda-akadémián folyó munkáról is, hiszen már több játékos öregbíti az egyesület és a város jó hírnevét a Duna Aszfalt-DTKH NB I.-es felnőttcsapatában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában