Úszás

2022.02.02. 07:00

Félezernél is többen az idei Aranyhomok Kupa indulói

A XI. Aranyhomok Kupának adott helyszínt a Kecskeméti Fürdő a hétvégén, melyen a Bácsvíz KVSC versenyzői ezúttal is rengeteg érmet gyűjtöttek be.

Nyitray András

BÁCSVÍZ KVSC-úszók

Forrás: BÁCSVÍZ/archív felvétel

A versenyen 31 egyesület 540 versenyzője 1839 alkalommal rajtolt el és csapott a célba. Élve a járványügyi szabályok adta lehetőségekkel, közel két év után újra nézők előtt zajlott a rangos verseny, ami visszahozta az ilyenkor megszokott jó hangulatot is az uszodába. 

A csapatok pontversenyét, és így az Aranyhomok vándorkupát a BVSC-Zugló csapata nyerte 1013 pontot elérve, a második helyen az Ferencvárosi TC végzett 399 ponttal, míg a dobogó harmadik fokára az Egri Úszó Klub állhatott fel 373 ponttal.

Az egyéni versenyszámokban a Bácsvíz KVSC versenyzői összesen 14 dobogós helyezést értke el, a kecskemétiek hét arany, kilenc ezüst és nyolc bronzérmet gyűjtöttek be ezúttal. 

Aranyérmet Czeglédi Diána, Mozsárik Levente és Tarsoly Zsolt jegyzett. A dobogó második fokára Bali Dorottya, Czeglédi Diána, Garajszki Máté, Kubicsek Kornél, Lajter Szabolcs, Szalontai Roland és Szilvási-Hazag Aliz állhatott fel. Bronzéremmel gazdagodott még Bali Dorottya, Csatári Nimród Bence, Garajszki Máté, Kubicsek Kornél, Mozsárik Levente, Puruczki László, Szűcs Barnabás Gábor és Tarsoly Zsolt. A versenyzőket Nagy Zoltán és Bács Ferenc készítette fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában