Labdarúgás

2022.02.02. 16:02

Erősödött a Kécske II.

Több mint egy hónap van még hátra a megyei I. osztályú csapatok tavaszi rajtja előtt, de a klubok már megkezdték a felkészülést. A Tiszakécske II. gárdája január 11. óta edz, és készül a rajtra.

Szentirmay Tamás

Bagi Gábor

Forrás: Szentirmay Tamás

– Nálunk munka mellett játszanak a labdarúgók, ezért január 11-én kezdtük a felkészülést, hogy a tavaszi rajtra meglegyen a megfelelő edzésszám – mondta Bagi Gábor edző. – Az előző hétvégén már felkészülési mérkőzést is játszottunk a Szarvas ellen, amely a Békés megyei I. osztályban szerepel. Ezenkívül még a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályban játszó Tiszaföldvárral egyszer, a Martfűvel pedig két alkalommal találkozunk. 

Szerettünk volna még a Pest megyei Iklad gárdájával is játszani, mert ők Tiszakécskén szoktak edzőtáborozni, de mivel náluk hamarabb kezdődik a bajnokság, ez most nem jött össze. 

Attól függetlenül, hogy ők csak a megyei III. osztályban szerepelnek, jó mérkőzéseket szoktunk vívni egymással. Tudomásunk szerint március 6-án folytatódik a bajnokság, remélem, hogy ennek nem lesz semmilyen akadálya. Ugyanis május végére be kell fejezni, mert utána még bele kell férni az NB III.-as osztályozóknak is az időbe, mert nekik a következő bajnokság már július végén kezdődik. 

A csapat körüli változásokkal kapcsolatban Bagi Gábor megemlítette, hogy erősödtek, mert Horváth Adrián, aki az NB. II-es csapat tagja volt, a megyei I. osztályban folytatja pályafutását. Rajta kívül Kunszentmártonról leigazolták Oberna Gábort, aki a csapat dzsókere lehet, mert kapus kivételével minden poszton bevethető. Szabó Dávid, aki korábban az NB II.-es, majd pedig az NB III.-as csapat tagja is volt, de sérülés és az utána következő műtét miatt az őszi szezont ki kellett hagynia, szintén náluk készül. Az NB II.-es keret tagjai közül azok, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak, szerepelhetnek a megyei I. osztályú csapatban. Mivel a másodosztályú csapatban nem lett kevesebb játékos, arra is számítanak, hogy több posztra is kapnak majd labdarúgókat.

Azt még hozzátette Bagi Gábor, hogy sok minden függ a játékosok munkahelyi elfoglaltságától is. Varga Norbertet említette, aki az előző félévben éppen a munkája miatt nem tudott játszani, most úgy néz ki, hogy ő is bevethető lesz. 

Természetesen számítanak a fiatalokra is, az U19-es csapat tagjai közül is szeretnének játéklehetőséget biztosítani néhány labdarúgónak, de csak akkor, ha nincs fedés a két csapat játéknapja között. 

Nekik elsősorban ott kell bizonyítani, meg ők sokkal kevesebben is vannak. 

Jó hír, hogy a csapattól nem ment el senki. Az edzéseket műfüves pályán tartják, ahol megfelelő a világítás is, így nincs akadálya, hogy akinek a munkájába nem ütközik az edzés, az ott legyen. Terembe csak akkor mennek, ha nagyon hideg van, de szerencsére ilyen kevés alkalommal fordult elő. A csapat nem vesz részt teremtornán, de azok a labdarúgók, akik szeretnének ott játszani, ha éppen nincs akkor felkészülés, elmehetnek tornákra. 

Amennyiben jól sikerül a felkészülés, és összeáll a csapat, akkor komoly erőt képvisel majd a Tiszakécske II., és megszorongathatják nemcsak a tabellán alattuk lévő csapatokat, de azokat is, amelyek még most előttük vannak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában