Futás

2022.02.28. 11:11

Dombfutást szervezett a IUSTITIA Egyesület Kecskeméten

Februárban indul a IUSTITIA Egyesület életében a futószezon, amit ezúttal két esemény kombinálásával, a Domb-futás és a Fuss egy napot! programok összevonásával indítottak el Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Nyitray András

Fotó: IUSTITIA Egyesület

Az időjárás nem volt éppen kegyes a futókkal, hiszen hó bár nem volt, azért hideg, csípős szél fújt a pálya jelentős szakaszán. Néha kisütött a nap, de ez csak arra volt elég, hogy jobban kitartsanak az indulók. A napot a 6 órás futók kezdték, akik között többen felkészülési jelleggel indultak. Megint bebizonyosodott, hogy jobb társaságban futni, mint egyedül gyűjteni a kilométereket. Az ultrások monoton futását színesítették a Domb-futás számai, ovis, kisiskolás és felnőtt kategóriában is. A célba érkezést követően mindenki pótolhatta a kalóriákat is. A széllel nemcsak a futók, de a szervezők is csatáztak, azonban a rendezvény sátrak kiállták a próbát a futókhoz hasonlóan. 

Fotó: IUSTITIA Egyesület

A 6 órás verseny győztese mindvégig hatalmas tempót diktálva, még az utolsó métereken is tudott új energiákat mozgósítani. Horváth Zoltán végül 73.160 métert teljesített. A női mezőnyben Kádár Kitti az utolsó erejével, a dudaszó pillanatában futott át a célvonalon, ezzel 66.335 métert futott. Az ovisok ugyanígy megvívták a saját csatájukat, öröm volt nézni kipirult arcukat, no meg a cél előtti erőfeszítéseiket.

Legközelebb április 9-én szervez hasonló versenyt az egyesület. 

Fotó: IUSTITIA Egyesület
Fotó: IUSTITIA Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában