Röplabda

2022.02.13. 18:35

Biztos győzelemmel rajtolt az alsóházban a Röpke

Vasárnap kezdte meg a kecskeméti HÉP-Röpke SE a női röplabda NB II. Keleti csoportjában az alsóházi rájátszást. A hírös városi lányokat tréner ezúttal ugyan nem irányította, de így is magabiztosan győzték le a Salgótarjánt.

Vincze MIklós

Magabiztos győzelmet aratott a kecskeméti HÉP-Röpke SE Fotó: Vincze Miklós

A mérkőzés előtt a kecskeméti lányok vidáman melegítettek, edző azonban nem adott utasításokat a a kispad mellett. Kérdésünkre Mészáros Adrienne, a HÉP-Röpke SE elnöke elmondta, hogy a csapat és – most már – volt edzője, Kása Róbert útjai február elsejétől különváltak. – Jelen pillanatban Horváth-Kenderes Dóra a csapatkapitány, és a lányokkal alapos megbeszélések után úgy egyeztünk meg, hogy végigcsinálják edző nélkül a tavaszt, azaz az alsóházi rájátszást – nyilatkozta az elnökasszony.

– Annak természetesen nem örültünk, hogy nem sikerült kivívni a felsőházi rájátszást, viszont kétségbe sem estünk, hiszen tisztában voltunk azzal, hogy megannyi betegség hátráltatta a csapat felkészülését az ősz folyamán, és a mérkőzésekre is gyakran hiányos kerettel tudtunk kiállni. 

Új edzőt természetesen szeretnénk hozni, viszont nem hajt minket ebben a tatár, szeretnénk alaposan szétnézni a szóba jöhető lehetőségek között. 

Ezzel együtt a csapat elé kitűzött cél az, hogy nyerjük meg az alsó ágon a tavaszt — fogalmazott Mészáros Adrienne.

A mérkőzés már az első szettben igazolta, hogy kétségbeesésre egyelőre valóban nincs ok a kecskeméti klubnál. 4-4-ig hol ez, hol az a csapat vezetett, majd 6–4-es vendégelőny után előbb 10–6-ra, majd 15–7-re meglépett a hazai gárda, és végül 25–12 arányban húzta be az első játszmát.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, 7–3 után Bartolák Lilla szervái okoztak gondot a vendégeknek, akik csak 14–3-nál bírták megszerezni a következő pontjukat. 15–6 után a második szettben beállt Sanchez Natalie nyitásaiból szerzett zsinórban nyolc pontot a Röpke, és 23–6-os állás után a vendégeknek még három pontot engedélyezve nyerték meg a második etapot.

A harmadik felvonásban Mogyorósi Lili állt be a hazai oldalon, és kezdett el nyitni, ezt mindjárt négyszer egymás után megtehette. 4–0 után 5–4-re feljöttek a vendégek, de aztán 16–8-ra meglépett a Röpke. Ekkoriban történt, hogy a hazaiak elforogtak, és ez okozott némi gondot, ám annál nagyobb derültséget a játékosok körében, a vendégek pedig kihasználták a koncentráció lazulását, és 22–11-ről feljöttek 23–18-ra, így ez lett a legszorosabb játszma, amelyet végül 25–20 arányban nyert meg a hazai csapat. 

A mérkőzést 16 órakor kezdték, és hatvanegy minutummal később, 17 óra egy perckor már pacsizott a győztes és a vesztes fél.

– Korábban találkoztunk már a Salgótarjánnal, ismertük a játékerejét, így nem okozott meglepetést a vendégcsapat, ahogy az sem, hogy viszonylag könnyed játékkal sikerült jó teljesítményt nyújtva megnyernünk a mérkőzést – értékelte a mérkőzést Horváth-Kenderes Dóra, a csapatkapitány. – A végeredmény magabiztos győzelem lett, bár mi tagadás, a harmadik szettben egy kicsit kiengedtünk, el is forogtunk, és abban a szakaszban talán kissé túl könnyedén vettük a játékot. MA is az volt a cél, és a hátralévő meccseken is az lesz, hogy a keret minden tagja kapjon játéklehetőséget. Véleményem szerint egyébként ma ügyesen játszottunk, büszke vagyok a lányokra.

Adta magát a kérdés, hogy ha a mérkőzésen Horváth-Kenderes Dóra a csapatkapitány, akkor vajon az edzéseket is ő irányítja? – Nem, én csak meccseken látom el a csapatkapitányi feladatokat, edzői feladatokat nem látok el. A dolog úgy néz ki, hogy heti három edzésünk van. A keddi edzés erőnléti edzés, azt Kovács Attila vezeti, így adja magát, hogy ott ő irányítja a munkát. 

Csütörtökön és pénteken tartunk labdás edzéseket, azokon pedig most ránk hárul a feladat, hogy hasznosan töltsük ki.

 Közösen próbáljuk összerakni a programot, de ebben a vezéregyéniség a Korpácsi Netta, akinek van is edzői végzettsége, tehát ő az, aki hozza a feladatokat, de sokat rögtönzünk is, függően attól, hogy egy adott edzésen az aktuális létszámmal mit lehet kihozni egy tréningből. Az edzések megkomponálása terén tehát kiemelten számítunk a Korpácsi Nettára, és hallgatunk is rá.

HÉP-Röpke SE–Salgótarjáni BTC 3–0 (25–12, 25–9, 25–20)

Kecskemét, Kocsis Pál Szakközépiskola Tornacsarnoka, játékvezető: Mocsnik Lajos.

HÉP-Röpke: Bartolák, Horváth-Kenderes, Fekete, Korpácsi, Páli, Pintér. Liberó: Szabó Cs. Csere: Sanchez, Mogyorósi.

SBTC: Kuhlavi, Bozók, Országh, Hadusovszki, Jakubovics, Ullman. Csere: Török. Edző: Rákos Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában