Asztalitenisz

2022.02.09. 15:33

Az Újszász és a Kiskunmajsa ellen lépett asztalhoz a Spartacus

Sűrű program várt hétvégén a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér NB II.-es bajnokságban érdekelt csapatára, hiszen két mérkőzést is le kellett játszani. A Kiskunmajsával egy szoros meccsen ikszeltek a hazaiak, míg az Újszász ellen magabiztos győzelmet tudtak aratni hazai környezetben.

Nyitray András

Ezúttal izgalmas összevont fordulókat rendeztek Kecskeméten Fotó: Kecskeméti Spartacus

A Kiskunmajsa ellen szoros meccsre volt kilátás, és ez végül be is igazolódott. A párosok küzdelméből 1–1-es döntetlennel jöttek ki a csapatok, majd az egyéni párharcok első körében három találkozót is magabiztosan húzott be a Spartacus, csak Szűcs Bence maradt alul, így 4–2-ről jöhetett a folytatás. A második körben a kiskunmajsaiak remekeltek, így ki is egyenlítettek (5–5). A harmadik körben kiegyenlített küzdelemben Gyetvai és Pávics nyert könnyedén, majd Szűcs helyére Mayer László állt be, de vereséggel mutatkozott be. Jádinak se sikerült Ambrus Tímeát megállítani, aki továbbra is veretlenül állt a mérkőzésen, így 7–7 állt az eredményjelzőn. A negyedik körben került sor a veretlenek mérkőzésére. Pávics Péter és Ambrus Tímea között, amit ezúttal Pávics húzott be 3–0-ra.

A többi összecsapás nagy küzdelmeket hozott, Gyetvai döntő szettben tudta legyőzni Tanács Imrét. Jádinak nem sikerült Varga orra alá borsot törni, így 9–8 után jöhetett a mindent eldöntő parti. Az utolsó mérkőzésen Mayer László és Tanács Nóra játszott, és az ifjúsági leány válogatott versenyző végül 3–1-re nyert, így a végeredmény 9–9-es döntetlen lett a rendkívül szoros és kiélezett összecsapáson.

Győztesek (Kecskemét): Pávics Péter 4/4, Gyetvai Ákos 4/3, Jádi Dominik 4/1, Mayer László 2/0, Szűcs Bence 2/0. Páros: Pávics–Jádi 1/1, Gyetvai–Mayer 1/0. Győztesek (Kiskunmajsa): Ambrus Tímea 4/3, Tanács Nóra 4/2, Varga Károly 4/2, Tanács Imre 4/1. Páros: Tanács Imre–Varga 1/0, Ambrus Tímea–Tanács Nóra 1/1.

A folytatásban az Újszász csapatával találkozott a Spartacus, itt azonban már a párosok során érezhető volt, hogy egy sokkal könnyebb ellenféllel lesz dolga a kecskemétieknek. Az Újszász tartalékosan érkezett, két versenyzőjük sem tudott elutazni betegség miatt erre a fordulóra. A párosok után már 2–0-ra el is lépett a Spartacus.

Az első egyéni körben Jádi Dominik borzolta egy kicsit a kedélyeket azzal, hogy Katona Csaba ellen a döntő szettben győzött, a többi párharcot viszont magabiztosan nyerte a Kecskemét. Nagy Sándornak viszont nem okozott gondot Szűcs Bence ellen nyerni (5–1). A második körben Gyetvai Ákos döntő szettben győzte le Nagy Sándort, így minden mérkőzést a hazaiak nyertek. 9–1-es vezetés után a harmadik körben Pávics helyére Mayer László állt be. Mayer jó játékkal verte Leskót, és ezzel ismét minden egyéni mérkőzést a Spartacus nyert meg (13–1). Az utolsó felvonásban Nagy Sándor győzött Mayer László ellen, míg a többiek hozták a meccseiket. A végeredmény 16–2 lett ezen a napon, a Spartacus így jó szájízzel fejezhette be a sűrű, összevont fordulót.

Győztesek (Kecskemét): Pávics Péter 2/2, Gyetvai Ákos 4/4, Jádi Dominik 4/4, Mayer László 2/1. Páros: Pávics–Jádi 1/1, Gyetvai–Mayer 1/1. Győztesek (Újszász): Nagy Sándor 4/2, Leskó László 4/0, Katona Csaba 4/0, Kovács Szilárd 4/0. Páros: Katona–Kovács 1/0, Leskó–Nagy 1/0.

– A tartalékosan érkező Újszász nem okozott gondot, könnyedén könyvelhettük el a győzelmet. A Kiskunmajsa elleni mérkőzésen a csapatok összeállítása alapján reális eredmény született a döntetlennel. Pávics Péter továbbra is magabiztosan tudja hozni mérkőzéseit, amelynek köszönhetően a fiataljainknak könnyebb játszani. A mai napon kiemelkedett Gyetvai teljesítménye, négy és három győzelme nagyon kellett a végeredményhez és a döntetlenhez – értékelt Fodor Miklós, a Kecskeméti Spartacus vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában