Kosárlabda

2022.02.05. 17:08

Az éllovashoz látogathat el a sereghajtó Bajai Bácska

Továbbra is nagyon nehéz helyzetben van a Bajai Bácska FKE csapata a férfi NB I. B Piros csoportjában, ahol az eddig lejátszott 18 fordulóból egyet sem sikerült győztesen abszolválnia a sárga-kékeknek.

Nyitray András

Idegenben a Baja Fotó: MKOSZ

A papírforma alapján nem most fog ez megváltozni, hiszen vasárnap 15 óra 30 perces kezdéssel a Budapesti Honvéd SE otthonában lép pályára a gárda. A fővárosiak csupán egyszer kaptak ki ebben a szezonban. 

A bajai együttes ugyan a közelmúltban néhány biztató és szoros eredményt el tudott érni a bajnokságban, de a lélektani szempontból rendkívül fontos első siker csak nem akart megszületni. 

Noha a 30 pont felett átlagoló Jakab Péterre továbbra sem lehet panasz, illetve mellette Pongó Martin is 18-at tesz bele a közösbe, egyelőre nagyon hiányzik valaki a csapatból, aki stabilan fel tud nőni megközelítően hasonló számokkal a páros mellé. A bajai pad nem is túl hosszú, így ha pariban is tudott lenni a Bácska, a végére több esetben is elfogytak már. Legutóbb a BKG Príma tudott nyerni otthonukban 112–82-re. 

A Budapesti Honvéd SE egyelőre hatalmas léptekkel halad a bajnoki cím felé, és egyértelműen a kötelező győzelem tudatában léphetnek pályára, sorozatban 16 győzelmet követően. A két klub első összecsapása igazolta a papírformát, a fővárosiak 121–43-ra tudtak nyerni október végén Baján. A Bácska számára ezúttal az is nagy szó lenne, ha meg tudná szorongatni az éllovast saját pályáján 18 vereséget követően. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában