Futsal

2022.02.14. 21:15

Az Arany Bácska lett az U20-as lány futsalbajnok

A hétvégén rendezték meg Kiskunhalason a leány megyei U20-as futsaltornát. Az aranyérmet a jánoshalmi Arany Bácska Egyesület csapata vihette haza.

Vincze Miklós

Fotó: Barta Viktória

 

Eredetileg öt csapat nevezett a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség által rendezett U20-as futsal leány megyei döntőre, ám a Kiskunhalasi FC küldöttsége kénytelen volt lemondani a részvételt.

A viadal napján, amelyen gólokban és szép játékban nem volt hiány, az első mérkőzést az Arany Bácska nyerte a Kecskemét ellen, a másodikon pedig a Szilády RFC a bizonyult jobbnak a Kerekegyházánál. 

A harmadik meccsen a KLC ellenében javított a Kerek, a két győztes összecsapását pedig a vártnál simábban a jánoshalmi együttes nyerte, így két kör után százszázalékos volt, az utolsó fordulóra sorsolt Arany Bácska-Kerekegyháza összecsapás így döntővé avanzsált, hiszen Bácska-győzelem vagy döntetlen esetén az Arany Bácska a tornagyőztes, kereki győzelem esetén azonban a Kerekegyháza. A végig kiélezett mérkőzés döntetlenre végződött, amely a jánoshalmiak számára a tornagyőzelmet jelentette, a kerekiek számára pedig a bronzérmet, ugyanis a záró találkozót a Szilády RFC megnyerte a megyeszékhely gárdája ellen.

 

 

– Másfél éve dolgozom együtt a lányokkal, ezalatt látványos fejlődésen mentek keresztül – értékelt Szabó Kornél, az Arany Bácska edzője. – A futsallal az idén télen kezdünk megismerkedni, és ez a tornagyőzelem egy remek visszajelzés, hogy jó úton járunk. Szeretünk teremben focizni, mert ott gyorsabb a játék, pontosan kell passzolni és a labdakontroll is fejlődik. Az is fontos még, hogy itt is együtt vagyunk és még jobban összekovácsolódik a csapat. A tornán időnként már szépen és jól fociztunk. Szeretnénk még sok kupán szerepelni és érmeket nyerni, nagyon büszke vagyok a lányokra.

 

Forrás: Barta Viktória

Eredmények:

Arany Bácska Egyesület–Mercedes-Kecskeméti LC 7–0

Kerekegyházi SE–Szilády RFC 2–6

Mercedes-KLC–Kerekegyházi SE 0–5

Szilády RFC–Arany Bácska 0–5

Arany Bácska–Kerekegyházi SE 2–2

Mercedes-KLC–Szilády RFC 1–3

Végeredmény:

1. Arany Bácska 7, 2. Szilády RFC 6, 3. Kerekegyháza 4, 4. Kecskeméti LC 0 ponttal. 

Forrás: Barta Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában