Szabadidősport

2022.01.22. 19:22

Újra elrajtol a jótékony célú Violin Maraton Kecskeméten

Vasárnap már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a mostanra hagyományosnak tekinthető Violin Maraton, melyet a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola hívott életre.

Nyitray András

Fotó: archív-felvétel

A futóverseny azóta is hatalmas népszerűségnek örvend, idén is rengetegen neveztek. A jótékonysági futóverseny alapcélja korábban és most is az volt, hogy az intézmény szakközépiskolás növendékeinek szakmai fejlődését, illetve hangszeres tanulmányaikat tudják a befolyó összegből támogatni

Az esemény megálmodója Juhász Ágnes, a Kodály Iskola művészettanára volt. A verseny gyakorlatilag amolyan évnyitó futófesztiválnak is tekinhető, hosszú ideje ez az első jelentős megmérettetés akár a profik, akár az amatőrök számára Kecskeméten, az új évben.

A korlátozások miatt idén 500 nevezővel indul el a verseny, de már ez is siker azok után, hogy tavaly nem kerülhetett rá sor. Az érdeklődést mutatja, hogy nagyon gyorsan betelt a keret. A versenyzők 5, 10 és 21 kilométeres távon nevezhettek, a rajtra vasárnap 11 órakor kerül sor, szokás szerint a Kodály Iskolától. A résztvevők a futás során természetesen a zenével is találkozhatnak, a célban is koncerttel várják majd az intézmény tanulói a lelkes futókat.

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. tájékoztatása szerint a várost átszelő futás miatt forgalomkorlátozásokra lehet számítani 11 és 14 óra között a belvárosban, ami a menetrendszerinti buszforgalmat viszont nem érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában