Kézilabda

2022.01.23. 16:34

Továbbra is hibátlan a KTE-Piroska Szörp

A KTE-Piroska Szörp a Liga Kupában a Pick Szeged vendége volt szombaton.

Nyitray András

Horváth Andor 6 gólt szerzett. Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Nem várt nehézséggel szembesült a KTE a mérkőzés előtti napon; Bencze József vezetőedző Covid-tesztje pozitív lett, így természetesen nem tarthatott a csapattal a napfény városába. A találkozón Apró Ferenc szakmai igazgató vezényelte a hírös városiakat.

Benne volt még a kecskeméti kezekben és lábakban a csütörtöki, Balatonfüred elleni edzőmérkőzés; a Szeged kezdte frissebben a találkozót. A KTE próbálta tartani a lépést, de a Pick rendre egy-két gólos előnybe került. A 15. percben vette át a vezetést a KTE (7-8), ám a hazai alakulat Kovács Áron két góljával hamar fordított (9-8). A játékrész második felében felpörgött a Kecskemét, elsősorban Szrnka és Horváth Andor vette hátára a csapatot; a 23. percben már három gól volt a KTE előnye (12-15), amit a szünetig eggyel növelni tudott (16-20).

Remek tempóban folytatódott a mérkőzés; a KTE növelte előnyét (17-23), a kapuban pedig Marczika parádézott; büntetőt, majd megismételt büntetőt, aztán ziccert fogott, közben Vetési és Szrnka gyarapította a Kecskemét góljait; a 37. percben 19-25 állt az eredményjelzőn. Ahogy arra számítani lehetett, a Pick kiválóan bírta a magasabb fordulatszámot, míg a KTE kisebb hullámvölgybe került. A Szeged a félidő derekára három gólra zárkózott (24-27), Apró Ferenc időt kért, hogy szusszanni tudjon csapata. Tíz perccel a találkozó vége előtt négyre hízott a KTE előnye (28-32), ekkor a Szeged is időt kért. Varga Kristóf góljaival két gólra olvadt a hazaiak hátránya (31-33), így fordultak a csapatok az utolsó öt percre. Szrnka és Simon Bence volt eredményes (32-36), ezzel gyakorlatilag el is döntötte a Kecskemét a mérkőzést. A KTE még másfél perccel a vége előtt kikérte az idejét, majd a fiatal reménység, Papp István lőtt gólt, amire ugyan Varga és Csíki válaszolni tudott, de a meccset 34-37-re a KTE-Piroska Szörp nyerte.

– Mielőbbi gyógyulást kívánunk Bencze Józsefnek, ma érte is küzdöttünk! Egy jó iramú, hajtós meccset játszottunk, erre is számítottunk. Örülök, hogy döntő szituációkban már érvényesül a rutinunk. Néha a srácokat elvitte a szívük, olyan szituációkban is, amikor inkább az észnek kellett volna dominálnia, de összességében elégedett vagyok, gratulálok a fiúknak – értékelt Apró Ferenc szakmai igazgató.

Pick Szeged – KTE-Piroska Szörp 34–37 (16–20)

Szeged. V: Sándor L., Szikszay Cs.

Szeged: Nagy (k)  1, Horváth (k), Gazsó 1, Szepesi 7, Varga 5, Koszorus 5, Csíki 1, Szűcs 1, Radvánszki 1, Ludmán 3, Kovács 7, Gárgyán 1, Molnár 1. Edző: Kárpáti Krisztián

KTE: Deményi (k), Marczika (k), Papp 1, Horváth 6, Csordás 1, Füstös 3, Országh 5, Simon 2, Szrnka 11, Vetési 7, Menyhárt 1. Szakmai igazgató: Apró Ferenc

Hétméteres: 5/1 ill. 1/1

Kiállítás: 4 ill. 6 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában