Kosárlabda

2022.01.09. 07:00

Tizennégy kör után nyeretlenek a Sugó-partiak

Utolsó helyről kezdhet a Baja Bácska FKE.

Kovács Nóra

Fotó: archív-felvétel

Nem a tervek szerint alakult a Bajai Bácska FKE 2021/2022-es bajnoki szezonja, az utolsó helyről vághat neki a férfikosárlabda NB I/B Piros csoport második felvonásának a Sugó-parti alakulat. Az előző szezonban a 10. helyen végzett a Bajai Bácska csapata, ám az idén a 14 bajnoki mérkőzésből mind a 14-et elvesztette, több találkozó ráadásul nagy különbségű vereséggel zárult. Hosszú István, a Bajai Bácska elnöke értékelte a maguk mögött hagyott esztendőt. 

– Sok minden közrejátszott abban, hogy jelenleg nyert mérkőzés nélkül az utolsók vagyunk a tabellán – nyilatkozta az elnök. – Sokszor nem tudtunk komplett csapattal kiállni, és emellett gyengélkedünk is, jelenleg nem vagyunk igazán jók. Sérülések nehezítik a munkánkat, illetve volt, aki a koronavírust is elkapta. Emellett valami miatt nem vagyunk együtt, és ez meglátszik a pályán is. Sokszor nagy különbséggel kaptunk ki, mivel főként a fiatalokkal vagyunk kénytelenek pályára lépni a legtöbb mérkőzésen. Mondjuk ez abból a szempontból nem probléma, hogy legalább van lehetőségük belekóstolni a magasabb szintű játékba. 

Az eredménytelenség rányomja a bélyegét a csapat hangulatára is. – Az öltözőben nem túl jó a hangulat, mert nyilván mindenki nyerni szeretne. Ez meglátszik a meccseken is. Egy szoros végjátékban sajnos csak megszorongatni tudtuk a TF-et, pedig lett volna lehetőség a győzelemre – 99–94-re győzött a fővárosi klub –, de a csapat nehezen hiszi el, hogy tudunk győzni. Pedig a második kör sem lesz könnyebb, mivel elég erős, jó csapatok vannak a Piros csoportban. 

Bár jelenleg több játékosra nem számíthat Hosszú István, nem terveznek játékost igazolni. – Nem tervezünk változtatni a kereten, ez a társaság marad a folytatásra. Nem akarunk tovább nyújtózkodni, mint amíg ér a takaró. És már itt, a Piros csoportban is elég nagy pénzek mozognak. 

A Baja célja a bent maradás, így mindenképpen bíznak egy jó tavaszi szezonban. 

– Nagyon nehéz tavasz lesz ez így, meglátjuk, hogy mennyire sikerül összeállnunk. 

Remélem, hogy lezárjuk a nyeretlenségünket, és tudunk egy-két meccset hozni, a végén pedig meglátjuk, hogyha a rájátszásra kerül sor, hogy mennyire tudjuk összekapni magunkat. A tabella hátsó felében tartózkodók ellen lehetne keresnivalónk, de az erősebb csapatok ellen nem mi vagyunk az esélyesek, még hazai pályán sem. Nehéz helyzetben vagyunk, de a végén dől el, hogy ki marad bent és ki esik ki. 

Vasárnap 19 óra 15-kor idegenben lép pályára a Bajai Bácska FKE, az NB I/B Piros csoport 15. fordulójában a tabellán jelenleg a 8. helyén álló Nagykőrösi Sólymok KE csapatának lesznek a vendégei. 

– Mi tagadás, ezen a mérkőzésen sem mi vagyunk az esélyesek, főleg idegenben. A Nagykőrös tud kimondottan jó játékot produkálni, nagyon sok jó, mozgékony mezőnyemberük van, jól bontják meg a védekezést, sőt vannak napok, amikor nagyon jól dobnak kintről, tehát ellenük bármelyik csapatnak nehéz dolga van, nemhogy nekünk. Szükségünk lenne egy jobb, sőt extra dobóformára a Sólymok együttese ellen, nekik pedig egy rosszabb napot kellene kifogniuk ahhoz, hogy győztesen hagyhassuk el a játékteret – mondta Hosszú István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában