Futsal

2022.01.16. 07:00

Reális esélyük van a bravúrra Szombathelyen

Vasárnap 16 órás kezdéssel Szombathelyen lép pályára az SG Kecskemét Futsal, mely a címvédő Haladás VSE vendége lesz.

Nyitray András

Mánya Szabolcs (kékben) és az SGK nagy esély előtt

Forrás: Bús Csaba

Bár a papírforma hazai sikert ígérne, a Haladás ezer sebből vérzik az összecsapás előtt. A Kecskemétnek nagyon nagy szüksége lenne mindhárom pontra. 

A Bajnokok Ligáját is megjáró szombathelyi alakulat magabiztosan vezeti az NB I. alapszakaszát, gyakorlatilag egyedüli klubként mondhatják el magukról, hogy biztos a helyük a felsőházban tavasszal. Ezzel együtt rengeteg a gond a Haladásnál, ugyanis a csütörtök esti, újpesti vendégjátékuk előtt már hét játékos és három stábtag is pozitív koronavírus-tesztet produkált. A bajnok erejét mutatja, hogy így is „csak” 3–2-re kapott ki a liláktól, így leírni semmiképpen sem szabad. 

Ami hatalmas probléma a Szombathelynek, az hatalmas lehetőség a Kecskemétnek, ugyanis a példátlanul szoros alapszakasz hajrájában minden pontnak súlya van. Három fordulóval a zárás előtt összesen hat klub küzd négy elérhető felsőházi helyért, négyen 26, ketten 25 egységet gyűjtöttek be az eddigi fordulók során. Mivel az Újpest is riválisa a Kecskemétnek, fontos lenne egy bravúrgyőzelemmel tartania a lépést a ScoreGoalnak a legjobbjait is nélkülöző Haladással szemben. 

A vendégek trénere, Koós Károly szerint így is nagyon erős lesz a Haladás, mert bő a kerete. 

– Az alapszakasz hajrájához érkeztünk, rendkívül tömör a mezőnyben. Egy pontra vagyunk a 2. helytől, most a 7. pozíciót foglaljuk el. Erre nem volt példa a szezon során, furcsa is most a tabellára tekinteni. A feladat adott. Ha a felsőházban szeretnénk szerepelni majd a folytatásban, akkor a következő három meccsen a lehető legtöbb egységet kell megszereznünk. Ezt vasárnap elkezdhetjük Szombathelyen. Mivel tévés mérkőzés lesz, úgy gondolom, hogy nem is kell pluszmotiváció, ám emellett persze az előbbieket említve most kell bebizonyítanunk, hogy igazi csapat vagyunk, és a nehéz helyzeteket is megoldjuk közösen. Tudjuk, hogy a Haladásnál lesznek hiányzók a koronavírusos megbetegedések miatt, ám mikor mi kényszerültünk nélkülözni meghatározó játékosokat és hasonló helyzetben voltunk, akkor is a mérkőzés végén csak az számított, hogy ki szerezte meg az értékes pontokat. Ninoslav Aleksiccsel a közelgő Európa-­bajnokság miatt most sem számolhatunk. A Haladás bő kerettel rendelkezik, csütörtökön Újpesten is megmutatták, hogy erős gárdát alkotnak, úgyhogy nekünk is maximális fegyelem kell majd vasárnap. Nehéz mérkőzés lesz, de bízom a csapatban, és kecskeméti sikerre számítok – mondta Koós Károly. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában