Labdarúgás

2022.01.23. 20:14

Pongó Martin pályára lépett a Bajai Labdarúgó Clubban

Pongó Martin, a Bajai Bácska kosárlabdázója a szombati napon nemhogy két mérkőzésen, hanem egyenesen két sportágban lépett pályára. Arról, hogy a labdarúgásban történt debütálása utalhat-e jelentős pályamódosításra, magát a játékost kérdeztük meg.

Vincze Miklós

Pongó Martin fejel. Fotó: Pulai Zsóka

Fotó: ZSOKA

Előkészületi mérkőzést játszott szombaton a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Déli csoportjában szereplő, az őszt a harmadik helyen záró Bajai LC. Az ellenfél a Baranya megyei első osztályú bajnokságban szereplő PTE PEAC második csapata volt. Az, hogy a pályára a hazai szurkolók számára ismerősök futottak ki bajai mezben, a világon a legtermészetesebb dolog, csakhogy volt köztük valaki, aki nem a labdarúgópályáról, hanem a kosárlabdacsarnokból lehetett ismerős. Ennek az eredménye, hogy bár annak a kérdésnek, „hogy a délelőtti felkészülési mérkőzésen rúgtál-e gólt a megye kettes labdarúgó csapatban, és hány percet játszottál, utána pedig este hány pontot szereztél a másodosztályú kosárlabda bajnoki meccsen”, általában nem lenne értelme, most viszont Pongó Martin kettős szereplése miatt van. Úgyhogy neki is szegeztük a játékosnak a furcsának, életidegennek ható, jelen esetben mégis érvényes kérdést: „Rúgtál-e gólt a Bajai LC PEAC elleni előkészületi mérkőzésén, illetve hány pontot szereztél este, a fővárosban, ahol a MAFC vendége volt a Bajai Bácska?”

– Gólt sajnos nem rúgtam a focimeccsen, bár nem is ez volt a feladatom, tekintve, hogy egy szűrő középpályást játszottam, így inkább az ellenfél támadásait kellett megakasztanom, összeszednem és felfelé megjátszanom a labdákat – válaszolt Pongó Martin, a Bajai Bácska harmincéves kosárlabdázója, akire elsősorban irányítóként és dobóhátvédként számítanak az edzői. Mármint számítottak eddig a hétvégéig, szombattól ugyanis jelentősen, a sportágok határát áttörve bővült a játékos repertoárja. 

– Igyekeztem becsülettel, remélem, hogy többnyire sikerült is rendben megoldanom a feladatomat. 

A félidőben aztán cserét kellett kérnem, ugyanis indultunk a kosárcsapattal Budapestre bajnoki meccset játszani, a MAFC vendégeként. Ott már eredményesebb voltam, 32 pontot sikerült összehoznom, de sajnos ez sem volt elég semmire, nagyon simán kikaptunk, bár mentségünkre legyen szólva, közelről sem volt teljes a keretünk.

Pongó Martin felelete alapján úgy tűnik, hogy minden rendben van, mármint a Baja Bácskában vállalt szerepét illetően, hiszen az új szerelem vagy talán inkább feladat miatt nem hanyagolja el a régit, és mint kiderült, nem is egy sportággal való szakítás a célja, az nem is volt benne az eredeti tervben sem. – Koch Tamás, a focisták edzője hívott fel, hogy nem lenne-e kedvem lemenni hozzájuk néhány edzésre, és hogy ha megtetszik, akkor akár csatlakozni a kerethez a tavaszi szezonra. Ők is, akárcsak mi jelenleg a kosárlabdacsapatnál, sokszor létszámgondokkal küzdenek, így aztán nekik is jól jön egy plusz ember. Én pedig igent mondtam a megtisztelő felkérésre. 

Ami pedig a jövőbeli prioritásokat illeti, jelenleg az a tervem, hogy próbálom a kettőt együtt művelni. 

Nyilván a kosárlabda élvez a számomra prioritást, de ha az időm engedi, szívesen megyek el a labdarúgókhoz is, és ha a helyzet úgy kívánja, szívesen játszom is. Ha beállítanak a csapatba, akkor próbálok segíteni – foszlatta szerte a kosárlabda-szurkolók aggodalmait és csigázta fel a bajai fociszurkolók érdeklődését Pongó Martin. 

Bajai LC. Fotó: Pulai Zsóka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában