Labdarúgás

2022.01.23. 13:50

Pazar játékkal nyert a KTE HUFBAU a Budaörs ellen

Vasárnap utolsó felkészülési meccsét játszotta a KTE HUFBAU, az ellenfél a szintén NB II.-es Budaörs volt a Széktói Stadion műfüves pályáján. Szabó István csapata végig nagyon jó tempót diktálva, magabiztosan nyerte meg a találkozót.

Nyitray András

Grünvald Attila (feketében) is bevette a kaput. Fotó: Nyitray András

Szombaton a Vác ellen a keret egyik, vasárnap a Budaörs ellen a másik fele lépett pályára, így Szabó István tulajdonképpen csere nélkül küldte pályára csapatát. Már a 8. percben sikerült megszerezni a vezetést, amikor Lukács csúsztatott meg jól egy magas labdát, ebből Bartha tört kapura, aki ballal nem is hibázott (1-0). Alig negyedóra kellett az újabb kecskeméti gólhoz, ekkor megint Lukács tette középre a labdát, és Nagy lövése ugyan elsőre még levágódott, az ismétlést már kegyetlenül a kapuba vágta néhány méterről (2-0). A folytatásban is a hazai akarat érvényesült, Lukács ziccerét azonban megfogta a kapus, illetve Buna átlövése elkerülte a kaput. A 28. percben szép akció bontakozott ki a jobb oldalon, Nagy labdájával Buna ment el a szélen, lapos beadását aztán Bartha vágta be az ötösről (3-0). A szünetig egy újabb Lukács helyzetet hárított a vendég portás, majd a hajrában a Budaörs eljutott egy kapufáig is. 

Fordulás után sem változott a játék képe, alig pár perc elteltével Nagy lövéséből még nem lett gólt, az 55. percben egy pontrúgás után Tóth Barna a hálóba kotorta a játékszert (4-0). Két perc sem kellett a következő gólhoz, ekkor egy labdaszerzésből indult az akció, 

végül Lukács tekert 16 méterről a bal alsóba (5-0). 

Nem álltak le a lila-fehér játékosok, a 65. percben Lukács hozta játékba Tóth Barnát egy beadással, aki elsőre még a kapusba lőtt, de az ismétlést az üres kapuba fejelte (6-0). A végeredmény a 70. percben alakult ki, ekkor a bal oldalon Grünvald jött fel az akcióval, akit a legjobb ütemben ugrattak ki, és végül a védő és a kapufa segítségével valahogy a hálóba is lőtte a labdát (7-0). 

A KTE HUFBAU legközelebb január 30-án már bajnoki mérkőzésen lép pályára, a Soroksár lesz az ellenfél idegenben 13 órás kezdéssel. 

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Szinte egész héten együtt voltunk a srácokkal, a klubvezetés lehetőséget biztosított egy mini edzőtáborhoz is számunkra. Sokat dolgoztunk, sokat beszélgettünk a héten, emellett volt két edzőmeccsünk is. Most is 90 perces terhelést akartam adni a játékosoknak, így nem is cseréltem, a mérkőzés elérte a célját. Jó napot fogtunk ki, nekünk szinte minden bejött, míg ellenfelünknek kevésbé. Nem szeretnék ezzel túlságosan foglalkozni, mert ez egy főpróba volt, az éles mérkőzés vasárnap jön. A fiúkkal elégedettek lehetünk, mert zokszó nélkül dolgoztak és dolgoznak. Most másfél nap pihenőt kapnak, keddtől pedig a szokásos ritmusban készülünk a Soroksár elleni tavaszi idénynyitóra. 

KTE HUFBAU – Budaörs 7–0 (3–0)

Felkészülési mérkőzés 

KTE: Varga B. – Buna, Szabó A., Rjasko, Szalai G., Grünvald – Nagy K., Vágó, Bartha – Lukács D., Tóth B. 

Gólszerzők: Bartha (8., 28.), Nagy K. (13.), Tóth B. (55., 65.), Lukács (57.), Grünvald (70.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában