Asztalitenisz

2022.01.27. 19:20

Országos ranglistaversenyeket rendeztek a hétvégén

Két korosztályban rendeztek országos ranglistaversenyeket, a lányok az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban, míg a fiúk a BVSC csarnokában álltak rajthoz a hétvégén. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér versenyzői mindkét rendezvényen ott voltak, közülük Polónyi Nóra újabb aranyéremmel bővítette gyűjteményét.

Nyitray András

Polónyi Nóra (a dobogó tetején balra) második bajnoki címét nyerte idén párosban Fotó: Spartacus

A lányok mezőnyében Polónyi Nóra képviselte a kecskeméti színeket a Spartacus versenyezőjeként. Fontos kiemelni, hogy a fiatal tehetség délelőtt még írásbeli felvételi vizsgán vett részt, ezután pattant autóba és indult el a verseny helyszínére, az Ormai csarnokba. Szombaton így csak az egyéni versenyben indult el az U19-es mezőnyben, ahol viszont a csoportküzdelmekből első helyen jutott tovább a legjobb 16 közé a főtáblára. A folytatásban is jól kezdett, első mérkőzését megnyerte, ezután azonban nagy csatában 4–3-as vereséget szenvedett a 4 közé jutásért rendezett küzdelemben, így az ötödik helyen fejezte be az U19-es versenyt. 

Vasárnap már párosban is asztalhoz tudott állni Polónyi, akinek társa a Statisztika versenyzője, Molnár Kendra volt. A verseny első kiemeltjét alkotta párosuk, ehhez méltóan magabiztosan is szerepeltek végig a nap folyamán. Minden mérkőzését megnyerte végül a duó, így a Budapest Bajnokság U17 páros bajnokai lettek 2022-ben. Polónyi Nóra már most nagyon eredményes ebben az évben, hiszen legutóbb az U15-ös bajnokságban is aranyérmes lett párosban, míg egyéniben ezüstig jutott. 

– Örömteli és dicséretes, hogy Nóri az idősebbek között is felszabadultan tudott versenyezni. 

Komoly feladatok állnak előtte az elkövetkező időszakban, a sportban és az élet több területén egyaránt – mondta versenyzőjéről Fodor Miklós, a Spartacus trénere. 

A fiúknál az U19-es versenyszámban Gyetvai Ákos és Mayer László indult a fővárosban, ebben a korosztályban azonban nem sikerült csoportmeccset nyerniük. A fia­talabb, U17-es mezőnyben Mayer indult el még vasárnap. Nagyon szorossá vált a csoportkör, hiszen egy-egy győzelemmel körbeverés alakult ki a versenyzők között, a szettarány azonban nem Mayer­nek kedvezett, így nem jutott tovább a főtáblára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában