Labdarúgás

2022.01.25. 17:33

Nincs könnyű helyzetben a téli felkészülés során sem a Tiszakécskei LC

Nincs könnyű helyzetben a Tiszakécskei LC NB II.-es csapata. Szűk két hét múlva folytatódik a bajnokság, de egyelőre több hátráltató tényezővel is szembe kell nézni, így nem lesz könnyű megvalósítani azt, amit szeretnének.

Szentirmay Tamás

Nehéz tavasz vár a tiszakécskei játékosokra az ideálisnak nem mondható tél után. Fotó: Szentirmay Tamás

Az egyesület nem mondott le arról, hogy az elkövetkezendő időben is a másodosztályban folytassa szereplését. Ehhez azonban több mindennek is össze kellene jönni, jelenleg azonban nincs a legjobb helyzetben a klub. 

Amint azt korábban megírtuk: Galacs Erik, Gréczi Gábor, Horváth Adrián, Szalay Szabolcs, Heffler Norbert és Horváth Attila távozott a csapattól. Helyükre, ha nem is mindegyikükre, természetesen szerettek volna új játékosokat igazolni, ez azonban a mai napig még nem sikerült. Természetesen nap mint nap folynak a tárgyalások, és keresik azokat a labdarúgókat, akik segíteni tudnák a klubot abban, hogy bent maradjanak az NB II.-ben. 

A téli szezonban azonban sokkal nehezebb játékosokat szerezni, mint nyáron, mert általában akkor szoktak lejárni a szerződések. Egy-egy átigazolásnál több mindent is figyelembe kell venni a befogadó egyesületnek. Általában posztokra igazolnak, és ha megfelel a játékos az elvárásoknak, és mindenféle feltételnek, valamint meg tudnak egyezni, akkor aláírásra kerülhet a szerződés. Ilyenkor természetesen mind a két fél érvényesíteni szeretné az akaratát. Amennyiben megszületett az egyezség, akkor a játékosnak be kell illeszkednie a csapatba, ami nem megy egyik napról a másikra. El kell telni jó néhány hétnek, mire sikerül az összhangot megtalálni.

A másik nagy probléma, hogy több labdarúgó is beteg, és persze vannak sérültek is, így gyakorlatilag Visinka Ede vezetőedző rendelkezésére az elmúlt napokban csak tizennégy–tizenöt egészséges játékos állt. Ennek köszönhető az, hogy a január 15-én, szombatra lekötött Kecskeméti TE–Tiszakécskei LC felkészülési mérkőzés elmaradt, pedig kétszer hatvan perces játékidő szerepelt a tervben. Ezt azonban lemondta az egyesület, mert nem tudta volna azt megvalósítani, hogy a kétszer egy órában más összeállításban lépjen pályára a csapat. 

A büki edzőtáborba azonban elutazott a gárda január 17-én. Visinka Ede szerint ott már a gyógyuló félben lévő játékosok is bekapcsolódnak majd az edzésekbe. Természetesen csak fokozott terhelést fognak kapni. Az egyesület azt szerette volna, ha az edzőtáborban már az új játékosok is ott lehettek volna, de ez egyelőre még nem lehetséges. Persze lehet, hogy addigra már sikerül megegyezni labdarúgókkal. Az első felkészülési mérkőzést a Gyirmót II ellen fogják játszani január 19-én, a másodikat pedig a Győri ETO ellen. Ez utóbbi csapattal már mind a két bajnoki mérkőzést lejátszották, ezért is esett rájuk a választás, meg azért is, mert Győr közel van Bükhöz. 

A képlet tehát elég nehéz, mert ilyen helyzetben nekivágni a bajnokságnak nem könnyű, főleg úgy nem, hogy a gárda jelenleg az utolsó helyet foglalja el a tabellán. A csapat, a stáb és a szurkolók természetesen bizakodóak. Ez jó is, mert megfelelő optimizmus nélkül nem lehet nekivágni a tavaszi fordulóknak. Az viszont biztos, hogy mindenkinek száz százalékon kell teljesíteni ahhoz, hogy a tervek, az álmok megvalósuljanak, vagyis az elkövetkezendő bajnokságban is másodosztályú csapata legyen Tiszakécskének.

Vácról érkezhet rutinos kapus 

Bár a tiszakécskei klub hivatalosan még nem jelentett be új érkezőt, a Nemzeti Sport keddi értesülései szerint rutinos kapussal bővülhet a Tisza-partiak kerete. A 31 esztendős Halasi Péter 2016 óta a jelenleg harmadosztályú Vác együttesét erősíti, korábban védett a Videotonban, Barcson, a Vasasban és Sopronban is. Halasi mellett a 33 éves Holczer Ádám és a 38 esztendős Tajti Norbert szerepel kapusposzton a tiszakécskei keretben. A hírek szerint az új kapus hétfőn már elutazott új csapatával a büki edzőtáborba is, ahol már felkészülési meccs is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában