Röplabda

2022.01.30. 22:19

Nem tudott visszavágni a Kecskemét

A férfi röplabda Extraliga alapszakasz kilencedik fordulójában a Kecskeméti RC a VRC Kazincbarcika csapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. A vendégek sima, szettveszteség nélküli győzelmet arattak.

Kovács Nóra

Nagy József nem volt elégedett. Fotó: Kovács Nóra

Nagy elánnal kezdte a találkozót a Kazincbarcika, 0‒4-es hátránynál rögtön kikérte első idejét Nagy József, a Kecskeméti RC vezetőedzője. 5‒9 után több hibát ejtett a Barcika, amivel 8‒10-re zárkózott a KRC. Bár Palánkai-Omoshebi sáncával felzárkózott egy egységre a hazai csapat 12‒13, Szabó Dávid és Moraes révén 12‒16-ra távolodott az ellenfél. A hajrában dominált a Kazincbarcika, 16‒25-re hozták az első szettet.

A második játszma elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, 8‒9-es állást követően sorozatban szerzett három találatot az ellenfél, a hazaiak edzője pedig azonnal időt is kért. Sikerült rendezni a sorokat, 13‒14-re fel is jött a Kecskemét, Szabó Alpár sáncával pedig egyenlíteni is tudtak. A vezetést már nem bírta átvenni Nagy József csapata, sőt a vendégek ismét felül tudtak kerekedni, és 18‒25-re megnyerték a második szettet is. 

A harmadik etapban 11‒11-ig viszonylag szorosan alakult a találkozó, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Majd ismét a Kazincbarcika akarata érvényesült, előbb 11‒14, majd 13‒18 lett az állás. A hajrában csak öt pontot hozott a hazai csapat, A Barcika 18‒25-re nyerte a harmadik szettet, míg 3‒0-ra a mérkőzést. 

Nagy József: ‒ Ennél többet vártam a srácoktól, nem számítottam arra, hogy ennyi hibával játsszunk. Hittem abban, hogy ha nem is simán, de egy 3:2-es játékot tudunk játszani a Kazincbarcikával, mivel az adottságaink megvannak hozzá. Ennyi hibával viszont nem fogunk tudni mérkőzést nyerni. 

 

Toronyai Miklós: ‒ Mivel a mérkőzés elején megtudtuk, hogy Fundora Lázaro ezúttal nem tud pályára lépni, ezért én is tudtam pihentetni az egyik kulcsjátékosomat, Ciupa Lukaszt, aki a Kaposvár elleni meccsen megsérült. A fiatal Péter Benedek, viszont nagyon jól szállt be, és a kezdeti bizonytalanság után jól felszívta magát.

Kecskeméti RC‒VRC Kazincbarcika 0‒3 (16, 18, 18)

Férfi Extraliga. Kecskemét, 100 néző. V: Mezőffy, Adler

Kecskemét: Szabó A. 8, Sidiropoulos 1, Gebhardt N. 5, Tomanóczy 3, Argilagos 16, Palánkai-Omoshebi 4. Csere: Gabhardt Á. (liberó), Baserio, Balla, Kasnyik. Vezetőedző: Nagy József

Kazincbarcika: Moraes 7, Páez 2, Péter B. 13, Juhász 12, Szabó D. 12, Blázsovics 8. Csere: Dudás (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában