Röplabda

2022.01.24. 08:12

Négy szettben győzött a Kecskeméti RC

Vasárnap este a férfi röplabda extraliga nyolcadik fordulójában a Kecskeméti Röplabda Club a Kistext otthonában játszott. A hazaiak csak egy szettet tudtak hozni, így 1‒3-s győzelmet aratott Nagy József együttese.

Kovács Nóra

Győzött idegenben a Kecskeméti RC- Fotó: Bús Csaba

Az idei szezonban negyedik alkalommal csapott össze egymással a két egyesület. Az első fordulóban kiélezett küzdelemben, öt szettben győzött a Kecskemét, ezen kívül pedig a kupában is legyőzte már a fővárosiakat a hírös városi alakulat. A mérkőzést megelőzően azonos ponttal a KRC a negyedik, míg a Kistext az ötödik helyről várhatta az idei év első bajnoki találkozóját. 

Az első szettben négy-négyig fej-fej mellett haladt a két klub, azonban De Bairros hibáival majd Szabó Alpár sáncával 4‒7-es előnyre tettek szert a vendégek. Reffatti pontjaival viszont ismét egyenlő lett az állás. 11‒11 után Fundora akcióival 11‒15-re növelte a különbséget a vendég alakulat. Weczera Csaba kért ekkor időt. Felváltva estek a pontok a folytatásban 14‒19-ig, ekkor gyors egymásutánban szerzett három pontot a Kistext. A hajrában pontosabb volt a Kecskeméti RC 18‒25-re hozta az első szettet Nagy Joca együttese

A második etapban gyorsan magabiztos előnyre tettek szert a vendégek, Fundora és Argilagos vitte hátán a csapatát. A hazaiak sok hibát ejtettek, nem találták a ritmust, hiába kért előbb 5‒8, majd 8‒15-ös hátrányban időt a Kistext mestere. 12‒20 után már csak kozmetikázni tudtak az eredményen, 16‒25-re hozták a második játszmát a kecskemétiek. Így már csak egy szettgyőzelemre volt szükségük a mérkőzés megnyeréséhez.

A szünet alatt Weczera Csaba rendet tudott tenni csapata fejében, legalábbis a folytatás ezt mutatta. A harmadik szettben öt ponttal kezdtek a hazaiak, Nagy József kénytelen volt idő kérni, de a folytatásban is pontosabb volt a fővárosi alakulat. Bár 16‒12-nél úgy tűnt, hogy feltámad a vendégek játéka, Gönczi Imre és De Bairros eldöntötte a szettet, 25‒17-el szépítettek.

A negyedik játékrészben összekapta magát a Kecskemét, 5‒3-as hátrányt követően 8‒11-re fordítottak, Argilagos irányításával pedig 9‒14-re növelték a különbséget. Ekkor Weczera Csaba kért időt, Gönczi Imre pontos támadásaival és Reffatti ász nyitásaival pedig 14‒15-re feljött az ellenfél. 20‒20-nál ugyan egyenlő volt az állás, a hajrában a hazaiak már csak egy pontot szereztek, így 1‒3-ra a Kecskemét nyerte a találkozót.

Weczera Csaba a Kistext vezetőedzője: – Összességében elégedett vagyok a csapattal. A körülményekhez képest kihoztuk a maximumot a meccsből. Ez ma ennyire volt elég. De látom jó úton haladunk.

Nagy József, a Kecskeméti RC vezetőedzője: – Az idei szezonban már negyedik alkalommal játszottunk a Kistext csapatával így várható volt, hogy nem fogunk tudni újat mutatni egymásnak. Az első két szettben nagyon jó nyitásokkal és kevés hibával játszottunk. Ami meg is hozta a sikert. A harmadik szettben mikor már csak be kellett volna gyalogolni a győzelembe, ám a Kistext csapata új erőre kapott. Feljavult a játékuk és sokkal kevesebb hibával játszottak így be is húzták a harmadik szettet. A negyedik szettben fej-fej mellett haladtunk és drámai végjáték alakult ki a szett végére. Amit a srácok küzdésének és győzniakarásának köszönhetően megnyertünk.

Kistext SE-Kecskeméti RC 1:3 (–18, –16, 17, –21)

Extraliga alapszakasz, zárt kapuk mögött. V: Mezőffy, Tillmann.

Kistext: Reffatti 12, Bokor 2, Kalmár 4, De Bairros 13, Makarov 6, Óhidi 2. Csere: Lassu (liberó), Gönczi 12, Szabó M. 4. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Kecskemét: Szabó A. 7, Sidiropoulos 2, Fundora 18, Baserio 7, Argilagos 23, Gebhardt N. 5. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Palánkai-Omoshebi, Balla, Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában