Labdarúgás / Galériával

2022.01.12. 22:07

Második edzőmeccsét is megnyerte a KTE HUFBAU

A KTE HUFBAU a felkészülési időszak második edzőmeccsén a harmadosztályú Hódmezővásárhelyi FC-t fogadta. Szabó István együttese magabiztos játékkal nyert 3-0-ra.

Nyitray András

A végeredmény a 115. percben alakult ki

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Már az első percben kecskeméti helyzetet jegyezhettünk fel, Bartha vette célba a kaput, de a vendég portás leért a rövid sarokra. A folytatásban is kecskeméti dominancia alakult ki, a vendégek főleg gyors ellentámadásokra igyekeztek berendezkedni a kétszer 60 perces edzőmeccsen. A 9. percben szép hazai támadás épült a bal oldalon, a végén Grünvald beadását Tóth Barna fejelte a kapufára. Negyedóra elteltével egy ígéretes vendég lövés tévesztett célt, majd Szalai Gábor és Bartha célzott pontatlanul.

A 28. percben Nagy próbálkozott 11 méterről egy lecsorgó után, de a léc fölé bombázott. Az első játékrészben sorra alakultak ki ezt követően az újabb lehetőségek, de a pontos befejezések hiányoztak, mígnem az 56. percben katonát buktatták a tizenhatoson belül, ami után büntető következett. Tóth Barna belőtte, így KTE előnnyel zárult az első félidő (1-0).

Szünetben jött a szinte teljes sorcsere, de a játék képe nem változott, rögtön Grünvald érkezett jól egy beadásra, de közelről fölé bombázott. Kersáknak ugyan fognia kellett egy lövést a folytatásban, de a 68. percben Lukács beadása után már a vendég kapusnak kellett nagy bravúrt bemutatnia Szuhodovszki közeli lövésénél. A 76. percben Rjasko bólintott fölé egy szöglet után, majd két minutum elteltével előbb ismét Szuhodovszki, majd Szalai József lőtt a kapusba néhány méterről. 

A 81. percben Marsa adott forintos labdát a kiugró Lukácsnak, de jobbal a hosszú mellé lőtt a támadó.

A 83. percben már megtört a jég, Szalai kapott jó labdát, majd ballal centerezett, Szuhodovszki pedig a hálóba passzolt (2-0). Sorra alakultak ki a további a hazai ziccerek, de Szalai és Lukács helyzeteit is több alkalommal bravúrral sikerült hárítani. A végeredmény a 115. percben alakult ki, amikor Lukács fejelte középre a labdát, a fiatal Győri Ábel pedig a léc alá bólintotta azt (3-0).

Fotó: Bús Csaba

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – A győzelem ellenére az eredmény ma is másodlagos volt. Nagyon jó kis csapattal játszottunk, a Hódmezővásárhely jól zárta a területeket, pörgős, jó ritmusban futballozó csapat, erre számítottunk is. A játékosokat arra kértük, hogy fussanak sokat, tartsák meg a labdákat, dolgozzanak ki minél több helyzetet. A felkészülés ezen időszakában ez rendben is volt, ami számunkra fontos, a kétszer 60 perces terhelést is megkapták. Ez a héten a hatodik edzésünk volt már tulajdonképpen, melyen a célunkat elértük, nagyjából mindenki ugyanannyi időt töltött a pályán. Vannak még sérültjeink és hiányzóink, de így az ifiből is fel tudtunk hozni tehetséges fiatalokat. Jó hír, hogy köztük is voltak olyanok, akik nagyon ügyesen mozogtak. Elégedett vagyok, mert amit elterveztünk eddig, azt meg tudtuk valósítani. Nincs új sérültünk, ami nagyon fontos ebben az időszakban, remélhetőleg betegeink is visszatérhetnek hamarosan.

KTE HUFBAU – Hódmezővásárhelyi FC 3-0 (1-0)

Felkészülési mérkőzés

KTE (1. félidő): Varga B. – Tóth D., Gál, Szabó A., Szalai G., Grünvald – Nagy K., Vágó, Bartha – Tóth B., Katona.

KTE (2. félidő): Kersák – Madarász, Győri Á., Vágó (Bellák), Rjasko, Grünvald – Marsa, Szuhodovszki, Hatvani – Lukács D., Szalai J.

Gól: Tóth B., Szuhodovszki, Győri Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában