Kézilabda

2022.01.22. 06:57

Liga Kupa-meccsekkel hangol a KTE-Piroska Szörp

Noha a bajnoki rajtra még két hetet várni kell, szombaton 15 óra 30 perckor megkezdi tétmérkőzés-sorozatát a KTE-Piroska Szörp. A hírös városiak ezúttal Szegedre látogatnak, a Liga Kupa-sorozat 6. fordulójában a Pick Szeged fiatal csapatával csapnak össze.

Nyitray András

Közeleg a tavasz a KTE-Piroska Szörp számára Fotó: Bús Csaba

A két gárda ebben a sorozatban még nem találkozott egymással, ezúttal azonban rövid időn belül kétszer is megmérkőznek.

A Pick Szeged a D jelű csoportban hazai pályán kapott ki a Békéstől (28–30), vereséget szenvedett a Dabastól idegenben (33–29), és ugyancsak idegenben ikszelt a Békéssel (28–28), így egy ponttal a csoport negyedik helyén áll.

A KTE mérlege hibátlan, Bencze József fiai itthon gólzáporos meccsen legyőzték a Békést (46–34), illetve itthon és idegenben is felülmúlták a Dabast (27–24 ill. 34–35), így hat ponttal vezetik csoportjukat.

– Csütörtökön remek edzőmérkőzést játszottunk Balatonfüreden, úgyhogy mérsékelten frissen vágunk neki a szombati Liga Kupa-találkozónak. Ahogy az évnyitó interjúban említettem, a sérülések és betegségek okán jelentősen átszervezett csapattal lépünk pályára, így abszolút háromesélyes lesz a meccs. Nagy kérdés, hogy milyen tempóban kézilabdáznak a szegedi fiatalok, és az is, hogy mi mikor fáradunk el. Az elmúlt félévben megszerzett rutin és játéksebesség azonban mellettünk szól – mondta a találkozó előtt Bencze József.

Bencze József a tavaszi szezon kapcsán elmondta, feszes időszak vár rájuk, mely során bravúrokra is szükségük lenne, ezzel együtt nem lehetetlen a bennmaradás kiharcolása továbbra sem. A KTE trénere azt is elárulta, nem terveznek erősítést a téli szünetben, csak abban az esetben, ha valóban olyan játékossal tudnak bővülni, aki azonnal segíteni tud nekik.

A Kecskemét a Liga Kupa-találkozók előtt egy felkészülési meccset is játszott csütörtök este, a Balatonfüred vendége volt a csapat. A szünetben a hazai együttes 15–14-re vezetett, majd a második félidő is pontosan ilyen különbséggel zárult, így a fürediek 30–28-ra tudták megnyerni az összecsapást. A folytatásban jöhetnek a tétmeccsek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában