Futsal

2022.01.28. 15:48

Legyőzte az éllovast az NNC Frogs

Igazi rangadót vívott csütörtökön este a lajosmizsei NNC Frogs az MLSZ regionális futsal bajnokság Csongrád-Csanád megyei csoportjában, ugyanis a 11. forduló előtt 12 ponttal a negyedik helyen tanyázó lajosmizsei gárda az éllovas, kilenc mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel büszkélkedő Tiszaföldvári VSE csapatát fogadta.

Vincze Miklós

Dobosi Zsolt a harmadik gólt lőtte be. Fotó: NNC Frogs

Nem is volt kérdés a mérkőzés előtt, hogy a találkozó esélyese a Tiszaföldvár, amely nem csak futsalban kiváló, de kimagasló idényt futottak a télen több országos teremtornán is. Bár számos hiányzó akadt náluk, a hazaiaknál is voltak, akik nem tudták vállalni a játékot, illetve többen kisebb betegséggel, sérüléssel játszottak.

A Frogs a Peltzer–Kovács József, Treiber Gergő,Dobosi, Treiber Szabolcs kvartettel míg a Földvár a Gerhát – Szabó Tamás, Benedek, Székely, Balla összeállításban kezdett.

Az első pillanattól kezdve hatalmas csata folyt a parketten, óriási iramban estek egymásnak a felek. Minden labdáért komoly közelharc folyt, mindkét fél szédítő fordulaton pörgött. Éppen emiatt a pörgés miatt helyzetek nem is nagyon adódtak, mert ha valaki helyzetbe került volna, ketten támadtak rá, és a lövésre már nem maradt helye, ideje. Összességében egy hajszállal többet birtokolta a labdát a bajnokaspiráns, de a Frogs is becsülettel helyt állt. Néhány védése akadt mindkét portásnak, de Peltzernek kellett nagyobbakat hárítania. 

Viszont a zöld mezes mizseiek is próbáltak különböző taktikai variációkkal, illetve sok futással, labdajáratással igyekeztek megtörni a pirosak védelmét. 

A vezetést végül is egy szép egyéni jobb oldali akció után belőtt labdából Szabó Tamás szerezte meg a listavezetőnek a 16. percben. 0–1-es állással fordultak a csapatok.

A Frogs-ot nem törte meg, hogy hátrányba került. Továbbra is bátran játszottak, bár a második etap első pár percében enyhe fölénybe került a Földvár. Utána viszont egyre veszélyesebb lett az NNC, acélosan védekeztek és elől is jól pörögtek. A 32. percben a félpályánál Treiber Gergő szerzett labdát majd elszáguldott a zsákmányával. Üldözték ugyan ketten, de utolérni nem tudták, és Treiber a kilences vonal környékéről hatalmas bombát küldött a kapu jobb felső sarkába, 1–1. Ez végképp feldobta a Békákat, akik lelkes közönségük támogatásával őrületes hajrába kezdtek. A Földvár rengeteg szabálytalansággal próbált béklyót verni a zöldekre, de ez futsalban veszélyes fegyver. A vége előtt hat perccel össze is gyűlt öt szabálytalanságuk, ami után ebben a sportban minden szabálytalanságot kisbüntető következik. A Treiber Szabolcs elleni fault volt az, amely után Márki Bence állhatott oda a 10 métereshez, és iszonyú erővel kapuba bombázott, 2–1. Ami a szurkolókat illeti, robbant a csarnok. 

A Tiszaföldvár pedig átállt 5 a 4-es játékra, mégpedig úgy, hogy a kifejezetten labdaügyes kapusuk, Gerhát húzódott fel, azonban ezen az estén a Frogs védelmét nem nagyon lehetett már leküzdeni. 

Ha esetleg mégis tudtak lőni, akkor ott volt Peltzer a kapuban, aki a lehetetlent is védte ezen az estén. A végén még egy szerzett labdából a csapatkapitány Dobosi Zsolti szép gólt ívelt a saját térfelének közepéről, beállítva a 3–1-es végeredményt.

Fotó: NNC Frogs

Elképesztő iramú, nagyszerű színvonalú mérkőzésen továbbra is százszázalékos maradt hazai pályán az NNC Frogs otthon, míg a TISE elszenvedte első pontvesztését.

NNC FRogs Lajosmizse–Tiszaföldvári VSE 3–1 (0–1)

Lajosmizse, vezette: Tihanyi Gábor, Kőhalmi Attila)

NNC Frogs: Peltzer – Treiber Sz., Kovács J., Dobosi, Treiber G. Csere: Szarka – Fekete, Faragó, SAjó A., Márki, Szabó Sz., Kis D.

Tiszaföldvár: GErhát – Szabó T., BEnedek, Székely, Balla. Csere: Gonda, Sindel, Bozsó.

Gól: Treiber G. a 32., Márki a 35., Dobosi a 40., illetve Szabó T. a 16. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában