Labdarúgás

2022.01.16. 09:52

Kunszentmiklós büszke az U16-os csapatára

Az ifjúsági korosztályos csapatokra nem csak akkor büszkék a helyiek, ha éppen bajnokok, az utánpótlás-csapatoknak már a megléte öröm tárgya. Nincs ez másként Kunszentmiklóson sem. A Miklósi GYFE U16-os csapata a megyei első osztályú bajnokság Északi csoportjában tíz ponttal a nyolcadik helyen zárta az őszt. A csapatára büszke edzővel, Beszedics Tibor­ral beszélgettünk.

Vincze Miklós

Álló sor (balról): Kasza Máté, Zadravecz Ádám, Ujszászi Imre, Török Máté, Dobóczi Dániel, Árgyelán Máté, Váczi Ákos, Cardini Christian, Kovács Bence, Beszedics Tibor. Elöl: Horváth Csaba, Balogh Máté, Horváth Szilveszter, Piróth Sándor, Czigler Barnabás

Forrás: Vincze Miklós

– Az idei a negyedik évem utánpótlásedzőként – utalt eddigi tréneri pályafutására a mester, aki a Kunszentmiklós megye hármas felnőttcsapatának is a tagja. – Két kollégámmal együtt látjuk el az utánpótlásrészlegen a szakmai munkát. Kovács Zoltán az U9-es és az U11-es korosztály munkájáért felel, Erdős Bálint utánpótlásszakosztály-vezetőként az U13-as korosztály mellett az ovifocival és a legkisebb, U7-es korosztályunkkal foglalkozik. Jómagam az U16-as nagypályás csapatunk szakmai munkájáért felelek. Beszedics Tamás kapusedzőként a kapuspalántákkal külön foglalkozik hetente egy alkalommal, de a mezőnyjátékosoknak is alkalmuk nyílik egyéni képzéses edzésre. Ami a szakmai stábot illeti, előny, hogy mindhárman egy korosztályból valók vagyunk, valamint a futballfilozófiánk is hasonló, és így gördülékeny a szakmai munka. 

Az utolsó bajnokit december 4-én voltak kénytelenek a gyerekek lejátszani, de nem zavarta őket, hogy nem a Mikulást várták, hanem fociztak. – Szerencsés helyzetben vagyok, mert a gyerekek elkötelezettek a sport iránt, így még az ősz végi zordabb körülmények sem tartották vissza őket a labdarúgástól. 

Beszedics Tamás az edzői karrierjét is ennek a csapatnak a magjával, a 2007-es korosztállyal kezdte meg 2018-ban. – A 2020/21-es idényben az U16-os bajnokságban indultunk, bár a korösszetétel szempontjából vegyes a társaság. Zömében 2008-asok, 2007-esek, de 2006-os születésű gyerekek is szerepelnek, tehát van olyan játékosom, aki még a 13. életévét sem töltötte be. 

Beszedics Tamás annál büszkébb a csapatára, mivel ez az első alkalom, hogy az nagypályás bajnokságban szerepelt.

 – Az előző idényben háromnegyed pályás bajnokságban vettünk részt, ahhoz képest bőven van változás, de nem okozott különösebb problémát a srácoknak az átállás, mert időben megkezdtük a felkészülést a változásokra. Ami érdekesség, hogy utoljára 2012-ben volt nagypályás utánpótláscsapata a városnak, így aztán erre a kis csapatra most mindenki, aki csak a klubban tevékenykedik, nagyon büszke. Minden mérkőzésen a saját játékunkkal próbálunk foglalkozni, nem az eredmény az elsődleges cél, hanem a tudatosság. Annak belátása, hogy mit miért csinálunk, illetve a játékhelyzetek felismerése. Próbálunk a vesztes mérkőzésekben is keresni pozitívumokat, hogy mi az, ami sikerült egy erősebb ellenféllel szemben is, és mik voltak a hibák, amiken javítani kell. Fő célunk, hogy kapuskirúgás-nyomás alatt is ki tudjuk hozni a labdát, és támadást tudjunk építeni. 

Hogy jó úton járnak, arra bizonyíték a külvilág, de saját maguk számára is, hogy Czigler Bálint, aki ma már a felnőttcsapat tagja, ebből a társaságból indult. 

– Bálint a legelső tanítványaim egyike. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a felnőttcsapat tagja és fiatal kora ellenére már négy lőtt gólnál jár. Mellette klubunk másik nagy büszkesége Büki Bence, aki jelenleg a Paks U17-es csapatában futballozik. A klub újrakezdése óta ő az első játékos, aki magasabb szintre tudott igazolni. Reményeink szerint egyre több hasonló esetben lehetünk majd büszkék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában