Kosárlabda

2022.01.10. 09:26

Közel jutott a másfél száz ponthoz a Sólymok a Baja ellen

A Nagykőrösi Sólymok a Bajai Bácskát fogadta hazai pályán, a férfi kosárlabda NB I./B Piros csoportjában, a bajnokság 15. fordulójában. A legek mérkőzését az erősen tartalékos vendégek ellen simán nyerte a hazai gárda.

Vincze Miklós

Fotó: Utasi Gábor

A 2020/21-es idény kezdete előtt, szeptemberben már összecsapott a két csapat, a nagykőrösi rendezésű, V. Lucifer kupán a bajaiak legyőzték a Sólymokat, és a tornagyőzelmet is megszerezték. Néhány héttel később, a 2020/21-es idény második fordulójában aztán a Nagykőrös a bajnokságban tudott visszavágni a viadalon elszenvedett vereségért, hiszen győzni tudott a Sugó partján. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a nagykőrösiek óriási csatát folytattak kitűzött céljuk eléréséért, a play-out elkerüléséért, no meg a nem kitűzött, de áhított céljuk megvalósításáért, az alapszakasz végén a legjobb nyolc közé kerülésért. Baján pedig eközben fogyott, fogyott a keret, és a Nagykőrös elleni hazai vereség után bizony senki nem gondolta volna, hogy a tavaszi, nagykőrösi visszavágón még mindig az első győzelmét szerezné megszerezni a Baja. Erre azonban reális esélye voltaképpen már a mérkőzés kezdete előtt sem volt, Hosszú István csapata ugyanis két felnőtt játékossal tudott kiállni, és a csapatból az előző bajnoki mérkőzéshez képest hiányzott ötvenhárom pont is, a Jászberény elleni találkozón 37 pontig jutó Kucsora Csaba és a 16 pontot szerző Goldrin Bence ugyanis nem tartott Nagykőrösre a csapattal. Ebből az alapállásból nem rangadó kerekedett, hanem a legek mérkőzése. 

Rekordközelinek tűnik az a pontszám, amit a hazai gárda az első negyedben elért, 47 pontig jutottak. 

Az egész mérkőzés tekintetében a Baja kapta a szezon legtöbb pontját egy mérkőzésen, ráadásul úgy, hogy eközben hozták a bajnokság legjobb egyéni teljesítményét, Jakab Péter ugyanis 67 pontot szerzett. A Sugó parti oldalon a szomorú rekordok között tartják számon a már említett számot is, hogy két felnőtt játékossal játszották le a mecset. Szorosra egyedül a találkozó második negyede sikerült, akkor nem csak a pontgyártást kezdte a Baja, de azt a negyedet nyerte is. A második játékrészben aztán hengerelt a teljes rotációval játszó Sólymok, amely amellett, hogy jól játszott, dobott húsz triplát is.

Kovács Sándor, a hazaiak vezetőedzője ugyanakkor nem tudott felhőtlenül örülni a győzelemnek, ennek egyrészt alighanem az lehetett az oka, hogy a győzelem ellenére százhoz közelített a vendégek által szerzett pontok száma. 

– A mai teljesítményünkről nem mondom azt, hogy nulla, mert a nulla az egy érték, de amit ma mi csináltunk, az értékelhetetlen 

– nyilatkozta Kovács Sándor, a nagykőrösiek mestere. – A szakmai részt ennyivel le is zárnám. Sajnálom, mert az egész napom teljesen rendben volt, de ez a meccs, az, amit ezen az estén a pályán láttam, az teljesen belerondított. Remélem, hogy a nézők között minél kevesebben voltak olyanok, akik szakmailag értenek hozzá, mert aki ezt szakmai szemmel nézte, az lehet, hogy többet ki sem jön a meccsünkre. Gratulálok a Bajának, hogy a sok hátráltató tényező ellenére kiálltak és tudtak velünk játszani egy mérkőzést.

– Nem volt kérdéses, hogy ki nyeri ezt a mai mérkőzést – értékelt Hosszú István, a bajaiak vezetőedzője. – Gratulálok egyébként a Nagykőrösnek, mert annak ellenére, hogy mi ma fiatalokkal álltunk ki, jó dobóformát mutattak. Le a kalappal azelőtt, hogy nem vettek minket komolytalanul. Remélem, hogy ha összeáll a csapatunk, és hogy tudunk még mérkőzéseket nyerni.

Nagykőrösi Sólymok KE–Bajai Bácska FKE 147–95 (46–18, 31–33, 32–22, 38–22)

Nagykőrös, játékvezető: Jurák Krisztián, Gaál Norbert, Jankovics Viktor

Nagykőrösi Sólymok: Fehér 29, Molnár M. 17, Mester 13, Mácsai 18, Lakosa 28. Cserék: Rozs 4, Kónya 2, Molnár B. 23, Kakulya 5, Timkó 6, Kocsis 2. Vezetőedző: Kovács Sándor

Bajai Bácska: Szatmári 17, Jakab 63, Obermann 4, Angeli 5, Szabó B. 4. Cserék: Virág. Vezetőedző: Hosszú István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában