Futsal

2022.01.24. 06:35

Kötelező a győzelem az SG Kecskemét Futsalnak a felsőházhoz

A Haladás elleni siker nagy lépést jelentett a felsőház kiharcolása felé, ám akkor fog csak igazán sokat érni az a három pont, ha hétfőn a TFSE ellen is be tudja zsebelni a győzelmet az SG Kecskemét Futsal. A mérkőzés 19 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

Nyitray András

Darko Ristics (kékben) és a Kecskemét kötelező győzelemre készül a TFSE ellen. Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Az októberi, Budapesten rendezett „odavágón” sima 8–3-as kecskeméti siker született, ám azóta változott a TFSE kerete, bővültek a rotációs lehetőségeik. Ettől függetlenül az SG Kecskemét Futsal számára a lényeg nem változott, most is győzni kell. A Kecskemét legutóbb az éllovas Szombathely vendégeként tudott 3–1-re nyerni Biró kettő és Sallai egy góljának köszönhetően, kihasználva, hogy a Haladásból rengeteg alapember hiányzott pozitív koronavírus-teszt miatt.

A TFSE Újpesten lépett pályára, ahol sima, 11–5-ös vereséget szenvedett el, egyértelmű, hogy a papírforma alapján Kecskemétre se győzni érkeznek. Ninoslav Aleksicsre, a szerb válogatott Európa-bajnokságon való szereplése miatt nem számíthat a szakmai stáb, míg Hadnagy István piros lapos eltiltás miatt hagyja ki a nagyon fontos hétfő esti összecsapást.

– Kísértetiesen hasonlít a helyzet az előző hetihez, azaz mindenféleképpen győzelmi szándékkal lépünk pályára, mást nem is tudunk elképzelni – hangsúlyozta Koós Károly, az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője. – A Haladás ellen a csapat nagy mentális erőről tett tanúbizonyságot. A győzelmi kényszer és a külső tényezők – közvetítés körüli változások, az ellenfél felforgatott hadrendben állt ki stb. – ellenére is felnőttek a feladathoz, és megvalósították az eltervezetteket, hozták a nagyon fontos három pontot. Most is ugyanez az út vár ránk, ugyanazzal az alázattal, szenvedéllyel kell pályára lépnünk hétfőn, 19 órától a TFSE ellen. Most egy kicsit másabb mérkőzésre számítok, hiszen a szombathelyiek öt a négy elleni taktikája miatt feléjük billent a labdabirtoklásnál a mérleg nyelve. Most nekünk kell dominálni, és az lesz a kérdés, hogy a helyzeteinkkel hogyan tudunk sáfárkodni, illetve mennyi teret adunk majd a fővárosiaknak az ellentámadásokra. Bízom a csapatban, és abban, hogy megoldjuk a feladatot, bezsebeljük az újabb győzelmet, és ezzel fontos lépest teszünk a felsőházi céljaink felé – zárta gondolatait a tréner.

Az alapszakaszban továbbra is nagyon kiélezett a verseny, még mindig hat csapat küzd a reálisan elérhető négy felsőházi pozícióért. Az éllovas Haladás már csak matematikai módon bukhatja el tagságát, de ez a csodakategória lenne már. A Kecskemét jelenleg az ötödik helyen áll, és egy győzelemmel ezt minimum meg is őrzi az együttes, és mivel az Újpest és az Aramis egymással találkozik, ebben az esetben az előzés is garantált lehet a kecskemétieknek.

A kilencedik helyen álló TFSE már biztosan nem juthat be a felsőházba, maximum a Nyírgyulaj befogására lehet némi esélyük, mely három ponttal előzi meg a fővárosiakat. A Kecskemétnek ezzel együtt kötelező a győzelem, ha újra a legjobb ötben akar zárni az alapszakasz zárását követően. Egy dolog biztos, harcolni egészen az utolsó fordulóig hiba nélkül kellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában