Asztalitenisz

2022.01.20. 20:14

Két érmet is szállítottak a kecskeméti versenyzők

Hétvégén Budapesten rendezték meg a szezonnyitó országos ranglistaversenyt. Az arany fokozatú esemény kiemelt versenynek számított, ezért a teljes mezőny asztalhoz állt az újoncok és a serdülő között. A lányoknál a kecskeméti színeket Polónyi Nóra és Galamb Nóra képviselte a Spartacus részéről. 

Nyitray András

Polónyi Nóra (a dobogó tetején balra) párosban rögtön arannyal kezdte az évet Fotó: Spartacus

A fiatalabb korosztályban az U11-esek között Galamb Nóra várta nagy reményekkel a megmérettetést, ahol a selejtezőcsoportban egy mohácsi és egy kiskunmajsai ellenfél várta a fiatal Spartacus-játékost. Galamb remek rajtot vett, és mindkét riválist 3–0 arányban múlta felül, majd várhatta a főtábla sorsolását.

A folytatásban Zsupos (Debrecen) sem találta az ellenszert a remek napot kifogó Galamb ellen, így 3–0-os meccsel léphetett tovább a negyeddöntőbe a kecskeméti fiatal. Az elődöntőbe jutásért Vass (Szombathely) következett, akit a negyedik helyen rangsoroltak, de ez nem zavarta Galambot, és a lendületét megtartva újabb 3–0-os győzelemmel jelezte, hogy neki komoly szándékai vannak ebben az évben korosztályában. A döntőbe jutásért is nagy csata alakult ki Fegyver (KSI) ellen, akivel minden egyes pontért óriási csatát vívott, de a második kiemelt ezen a versenyen érvényesíteni tudta játékát, így továbbjutott. Ezzel a teljesítménnyel bronzérem kerülhetett a Kecskeméti Spartacus versenyzőjének nyakába. 

Az U13-ban már nehezebb dolga volt Galamb Nórának, de a csoportból egy győzelem és egy vereség mellett itt is sikerült továbbmennie a főtáblára. A legjobb 32 között az idősebb, tapasztaltabb Somogyi (Mohács) állta útját a nagy menetelésnek, de így is értékes pontokat sikerült szerezni a nagyobbak között.

A serdülőknél (U15) ezt az utat már végigjáró Polónyi Nóra rutinosnak számító versenyzőként és esélyesként érkezett a páros és egyéni versenyszámokra, de az utóbbi időben térdsérülései hátráltatták felkészülését, sőt még indulása is kétséges volt. Szerencsére a verseny napjára sikerült elfogadható állapotba hozni a lábát, így bizakodhatott egy sikeres szereplésben. A páros versenyszámban Molnárral (Statisztika) az oldalán első kiemeltként favoritként léptek asztalhoz, amit meccsről meccsre sikerült érvényesíteni, és az egész mezőnyt maguk mögé utasítva állhattak a dobogó legfelső fokára. Egyéniben második kiemeltként a főtáblán, az első körben erőnyerőként nézhette Polónyi, hogy ki érkezik az ágára. Az első mérkőzésén Pétery (Pécs) ellen kezdett egy 3–1-es győzelemmel, majd Erdélyi (Szeged) volt a szenvedő fél, akit 3–0 arányban múlt felül. A következő Müller (Soltvadkert) elleni 3–1-es diadal már a döntőbe jutást jelentette Polónyinak, ahol Barcsai (Statisztika) volt az ellenfél. A döntőben, fontos pillanatokban most az ellenfélnek sikerült az akaratát pontokra váltani. A végeredmény így 3–1 lett a budapesti lánynak. A rossz előjelek ellenére így is sikeres hétvégét tudhat maga mögött egy arany- és egy ezüstéremmel a kecskeméti tehetség, aki újabb sikeres évet indíthatott meg ezzel.

A fiúknál az U13-ban Balogh Martin, Kovács Áron és Li Xiang képviselte a Kecskeméti Spartacus színeit. Balogh és Li a csoportselejtezőkben egyaránt két győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el, ami a főtáblát jelentette számukra, de ott a nagyobb játékerőt képviselő kiemelt játékosoktól szenvedtek vereséget. Kovács Áron ezúttal győzelem nélkül maradt, így nem tudott továbblépni. A serdülőknél (U15) Balogh, Li, és Tóth Álmos tapasztalatszerzés és versenyzési lehetőségként indult az idősebb korosztályban, ahol Linek sikerült még mérkőzést is nyernie. A többieknek részsikerek jutottak, de a főtáblára jutásra ezúttal nem volt reális esélye ebben a korosztályban a kecskeméti fiataloknak, akik így sem vallottak szégyent.

– Játékosaink az elvégzett edzésmunkának és az előzetes várakozásnak megfelelően szerepeltek, de kiemelendő Polónyi Nóra tartós és remek formája, amivel bizonyít versenyről versenyre, hogy a legjobbak között a helye. Emellett Galamb Nóra élete első érmét nyerte országos versenyen 10 évesként, amivel jelezte, hogy ő bizony komolyan gondolja az élmezőnybe való jutását – értékelte a versenyzők szereplését a Kecskeméti Spartacus trénere, Szabó Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában