Íjászat

2022.01.23. 16:25

Jó évet zárt a félegyházi Turul Koppány

Eredményes évet tudhat maga mögött a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület. Dinnyés Gyula vezető összegezte tapasztalataikat. 2021-ben 114 versenyen indultak, 34 aranyérmet, 19 ezüstérmet és 13 bronzérmet szereztek meg.

Sebestyén Hajnalka

Az év legaktívabb versenyre járó díját Bicskeiné Csányi Mária kapta.

Fotó: Picasa

A járvány rányomta bélyegét a versenyzésre, így a saját szervezésű megméretések közül három helyett csak egyet tudtak lebonyolítani, az azonban jól sikerült. Mindezek mellett több városi rendezvényen is képviselték az egyesületet, népszerűsítették az ősi íjászatot. Több száz embert sikerült bevonni programjaikba, ennek köszönhetően nőtt a taglétszámuk is. 

Az évértékelő rendezvényükön Dinnyés Gyula köszönettel és kisebb tárgyi ajándékokkal jutalmazta a tagságot. Az év legaktívabb versenyrejáró díját kapta Bicskeiné Csányi Mária, aki 23 versenyen indult, 20 érmet gyűjtött. Ebben a versenyben szoros küzdelemmel a fiatal tehetség, Zoboki Csenge végzett a második helyen, hiszen a diáklány 18 versenyen indult és 18 érmet hozott. A képzeletbeli dobogón Tamáskovics Gyula lett a harmadik, 9 versenyből 5 érmet szerzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában