Kosárlabda

2022.01.29. 21:21

Hozta Baján a papírformát a BKG Príma

A 2021/22-es idényben még nyeretlen Bajai Bácska a tabellán a 4. helyen álló BKG Prímát látta vendégül szombaton a férfi kosárlabda NB I. B piros csoportjában, a 18. fordulóban. A várakozásoknak megfelelően biztos győzelmet arattak a vendégek.

Vincze Miklós

Archív-felvétel. Fotó: Pulai Zsóka

Más célokért küzd a két csapat, más körülmények és más lehetőségek között, ez a különbség ki is jött a mérkőzésen. A fővárosiak az első negyedben harminchat pontot szerezve tizennégy egységnyi előnyre tettek szert. A második etapban a vendégek megismételték a harminchat pontos teljesítményt, amivel a javuló hazai támadójátéknak köszönhetően ezúttal nyolc ponttal tudták növelni az előnyüket. A rendkívül pontszegény harmadik negyed volt az, amelyet sikerült egálra hoznia Hosszú István csapatának, amelyben a pontszerzés tekintetében ezúttal is Jakab vitte a prímet. A negyedik negyedben újra nyolc ponttal növelte az előnyét a vendégcsapat, így magabiztos győzelmet aratott.

A Bajai Bácska a következő mérkőzését február 6-án, vasárnap vívja, akkor a listavezető Bp.- Honvéd vendége lesz a Sugó-parti gárda.

Bajai Bácska FKE–BKG Prima Akadémia 82–112 (22–36, 28–36, 12–12, 20–28)

Baja, játékvezetők: Reisz Péter, Vadász Csaba, Borgula György

Bajai Bácska: Virág 2, Jakab 33, Goldring B. 10, Obermann 3, Szűcs 12. Csere: Végh, Szatmári 8, Angeli, Pongó 9, Délity 5. Vezetőedző: Hosszú István.

BKG Príma: Lakatos 8, Allen 20, Nagy Benedek 15, Nagy Botond 37. Csere: Ikker, Molnár, Petrovics, Halász 29, Szeleczki 22. Vezetőedző: Dr. Nagy Ágoston

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában