Labdarúgás

2022.01.20. 07:00

Hasznos erőfelmérőn van túl a Kécske a Győr ellen

Lejátszotta idei első felkészülési mérkőzését a Tiszakécskei LC NB II.-es csapata. Az ellenfél nem volt más, mint a szintén másodosztályú ETO FC Győr gárdája.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás/archív felvétel

 Ezen a héten Bükön edzőtáborozik a Tiszakécskei LC, ahol már az előző években is jártak, ilyenkor, a téli szezonban. Visinka Ede vezetőedzőtől megtudtuk, hogy nagyon jó körülmények között készülhetnek a tavaszi rajtra. A szálloda dolgozói nagyon kedvesek a csapattal, az étkezéssel teljes mértékig elégedettek. Igaz, hogy nem élő, hanem műfüvön edzenek, de a minősége nagyon jó, így a munkájukhoz adott minden feltétel. A Tiszakécske már egy edzőmeccset is játszott, ellenfelük az a Győr volt, mely a 2021/2022-es bajnokság őszi első mérkőzésén, és az előrehozott első tavaszi találkozón is 1–0-ra győzte le a tiszakécskei alakulatot.

– Sajnos foghíjasok vagyunk, több játékosunk most tér vissza a betegségből, sérülésből – adott gyors helyzetjelentést Visinka Ede. – Éppen ezért Győrben, az ETO ellen csak tizenhárom mezőnyjátékossal tudtunk pályára lépni. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nagyon jól helytálltunk. Meg kell dicsérnem minden játékos hozzáállását, mert ilyen kevés létszámmal is mindenki odateszi magát. Persze vannak még hibák, amit ki kell majd javítanunk a január 30-i rajtig, de most nagyon jó mérkőzést játszottunk, és le tudtuk győzni az ETO-t – értékelt a tiszakécskei tréner.

 

A csapathoz három új játékos érkezett, akik hétfő óta együtt készülnek a kerettel. Korábban megírtuk, hogy kik távoztak a csapattól, ez most eggyel bővült, mégpedig Tajti Norbert kapussal, aki helyett érkezett Halasi Péter, ő öt évig játszott a Vác csapatában. A fiatal Szalay Szabolcs helyére mindenképpen igazolni akartak egy játékost, aki középpályás poszton bevethető. Úgy tűnik, hogy meg is találták Kosznovszky Márk személyében, aki az MTK-tól került Tiszakécskére. A harmadik új játékos Marsa Levente, akit a Kecskeméti TE a napokban küldött el fegyelmi okok miatt, rá támadó középpályásként számít a vezetőedző. Mind a három játékos játszott is a kétszer 45 perces, ETO FC Győr elleni felkészülési mérkőzésen, sőt Kosznovszky Márk gólt is rúgott.

Még egy régi-új játékos szerepel a keretben Gréczi Gábor személyében, akiről korábban azt mondták, hogy távozni fog. Úgy tűnik azonban, hogy szükség lesz az ő játékára is. Vele kapcsolatban a vezetőedző azt mondta, hogy nagyszerűen játszott a Győr ellen, gólpasszt is adott. Az első tiszakécskei gólt Pál András szerezte, még az első játékrészben tekerte be a labdát a hosszú sarokba. A másodikat Benke Áron, aki egy gyors támadásvezetés után, a lecsorgó labdát helyezte a hálóba. A harmadik gólnál Kosznovszky egyéni akció után kényszerítőzött, és a visszakapott labdát egy pattanás után bevágta a hosszú sarokba. A győri együttes Priskin és Berki góljaival ugyan kétszer is meg tudta szerezni a vezetést, de a Tiszakécske innen is fordítani tudott.

– Sajnos ezen a mérkőzésen kevesen voltunk, de így is mindent megtettek a fiúk a pályán. A fiatal Lovas Zsombor is kezdett, a testvére Andor váltotta az 67. percben. Az őszi kezdőcsapatból mindössze csak hárman játszottak: Holczer, Csáki és Erdei. Kiprich korábban sérült volt, Csősz meccshiányban szenvedett, Benke Áron szintén sérülése miatt nem tudott pályára lépni. Pál András beteg volt, ő is csak kevés alkalommal kapott lehetőséget. Az összeállításunkból látszik, hogy az öt fiatal játékosunk közül négy játéklehetőséget kapott a Győr elleni találkozón, egyedül Kovács Barnabás hiányzott. Szerdán csatlakozott hozzánk Vachtler, Kovács Barna, Farkas Norbert és Farkas András. Aki még nem tudott jönni, az Uzoma, Pongrácz és Simon. Sajnos Kalmár Feri még nem teljesen épült fel – tette hozzá Visinka Ede.

A Tiszakécskei LC legközelebb szombaton lép pályára, ellenfelük a Gyirmót II. lesz az újabb edzőmeccsen a tábor zárásaként.

ETO FC Győr–Tiszakécskei LC 2–3 (1–1)

Győr, ETO Park. V: Horváth T. 

TLC: Holczer – Benke, Végső, Kiprich, Csáki, Csősz, Lovas Zs., Kosznovszky, Erdei, Marsa, Pál. Cserék: Lovas A., Zádori, Gréczi, Halasi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában