Futsal

2022.01.19. 07:00

Gólzáporos sikernek örülhetett a Siland idegenben

Hétfőn este folytatódott a regionális futsalbajnokság, melynek 10. fordulójában a kecskeméti Dirner-Siland Futsal Club a Csabai AK vendége volt Kétegyházán. A zöldek magabiztos játékkal és 15 szerzett góllal érvényesítették a papírformát.

Nyitray András

Halasi Károly (csíkos mezben) három gólt szerzettFotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A Csabai AK a bajnokságban nem szerzett még pontot, sokáig folyamatosan halasztották is meccseiket. Korábbi három fellépésükön megszorongatni se nagyon tudták riválisaikat, így a dobogóért harcoló kecskemétiek voltak papíron a találkozó esélyesei. A Siland jól is kezdett, hiszen Sáfrány Dávid és Fekete Dávid találataival már öt perc után kettővel mentek. Bár a hazaiak ezután szépítettek, a 18. percben már 1–5 állt az eredményjelzőn Fekete Dávid és Sándor Tamás találatai után, amire a szünetig már csak egyszer tudott válaszolni a Csabai AK (2–5). 

Fordulás után tovább zárkózott Varga Markosz második góljával a vendéglátó, de örömük nem tartott sokáig, ugyanis gyakorlatilag letarolta őket ebben a játékrészben a Kecskemét. A Siland 14 perc alatt kilenc gólt szerzett, Fekete Dávid mesternégyesig, Sáfrány Dávid és Halasi Károly mesterhármasig jutott (3–14). Az utolsó előtti percben Varga Markosz ugyan szintén meglőtte harmadik gólját, de még ennek sem örülhetett igazán, mert az utolsó percben Fekete Attila is feliratkozott a góllövők közé, kialakítva a 4–15-ös végeredményt. 

– A helyszín, és a kezdési időpont ellenére a szükséges létszámmal érkeztünk meg Kétegyházára, ahol egy fiatal, lelkes csapattal találkoztunk. A mérkőzés elején hamar sikerült előnyt szereznünk, ami nyugtatólag hatott a csapatra, de az első félidő végéig nem dőlhettünk hátra, mert a csabai egyesület jól küzdött. A második félidőben rendeztük a sorokat, Marosvölgyi Attila nyugodtabb játékra intett minket, melynek következtében kijött a két csapat közötti különbség, és egy nagyarányú sikert értünk el, melynek még akár jelentősége is lehet a későbbiekben. A békéscsabai csapat végig korrekt, sportszerű ellenfélnek bizonyult, későbbiekben – ha együtt maradnak, és rutint szereznek – még sok borsot törhetnek az ellenfél orra alá – értékelte a meccset Halasi Károly, a Siland játékosa

A Dirner-Siland győzelmével megerősítette harmadik helyét a tabellán, vesztett pontok tekintetében pedig tartja a lépést a második Deszkkel. A kecskemétiek péntek este a visszavágót is lejátsszák a Csabai AK-val, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés 20 óra 30 perckor kezdődik az Árpádvárosi Sportcsarnokban. 

Csabai AK–Dirner-SIland Futsal Club 4–15 (2–5)

Kétegyháza, 50 néző. Vezette: Csöngető A. (Tóth II. S., Kőhalmi A.).

Csabai AK: Berecz – Nagy K., Kovács L., Lakatos M., Varga M. Csere: Tóth N., Kotroczó, Hromek, Kalóczkai, Szász.

Siland: Balla J. – Fekete D., Halasi, Sáfrány, Fekete A. Csere: Herczeg, Marosvölgyi, Böde, Sándor T. 

Gólszerzők: Varga M. (11., 22., 39.), Nagy K. (20.) ill. Sáfrány (3., 24., 29.), Fekete D. (5., 13., 32., 38.), Sándor (15., 18.), Herczeg (27.), Halasi (30., 31., 38.), Marosvölgyi (37.), Fekete A. (40.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában