Labdarúgás

2022.01.04. 07:00

Focival indította az új évet a Balotaszállási FC

Az elnök által rögtönzött edzésre is szinte pillanatok alatt hajlandó volt összeállni a társaság.

Vincze Miklós

Balotán kihasználták a jó időt. Fotó: Petrezselyem Erzsébet

Ha valaki olyan, aki megyei focival mérgezett, január elsején kinézett az ablakon, netán kimerészkedett a szabadba, azonnal az a benyomása támadt a szép idő láttán, hogy akár egy megye hármas fordulót is meg lehetne ilyen szép időben rendezni. Így járt Szarvas Ervin is, a Balotaszállás elnöke újév napján. A gondolatot tettek követték. Mivel neki teljes fordulót összehívni sem logisztikája, sem jogosultsága nincsen, így arra tett egy kísérletet, hogy a saját csapata, a megye három Közép csoportjában szereplő Balotaszállás keretét hívja össze január másodikára. Ez kevés kivétellel sikerült is neki, ami jól mutatja a csapat focihoz való ideális hozzáállását. 

– Nagyon örültem, hogy a társaság vevő volt az ötletemre, ami valóban csak január elsején született meg a fejemben – nyilatkozta kérdésünkre az elnök –, így aztán bár ellenfél nem volt, hiszen azt azért ilyen rövid idő alatt nem lehet keríteni, egy jó kis egymás közti meccset játszottunk, kispályán, tehát ismét szép passzokat, látványos védéseket és még azoknál is szebb gólokat láthatott az, aki a sportpályánk felé sétált. 

– Felhúzták a stoplis cipőt egykori remek játékosaink is, Szűcs Norbert és Erdélyi Mihály, akik a versenyszerű sporttal már felhagytak. Továbbá pályára lépett két olyan futballista is, akik visszatérnek a csapatba. Kapusposzton ugyanis Orbán István lesz Szűcs Csaba vetélytársa, aki nem tudott megjelenni.

Így a másik kapus a bravúrokat bravúrokra halmozó Hudák Attila volt. Orbán mellett egy másik visszatérő lesz reményeink szerint Temesvári Attila is, aki néhány évvel korábban már szerepelt a Balotában, és most újra játékra jelentkezhet. Ugyanakkor van egy harmadik visszatérő, aki nem a klubhoz tér vissza, csak a pályára. Reményeink szerint minél előbb. E napon ugyanis, ha óvatosan is, Kaszap Attila is beszállt a játékba. Rá természetesen a korábbi súlyos sérülése miatt vigyáztunk, de mozdulatain lehetett látni, hogy a mi számunkra ő lehet a legnagyobb erősítés a jövőre nézve. 

A csapat, amely a megye három Közép csoportjában az 5. helyen telel, január 15-én kezdi meg a felkészülést a március elején rajtoló bajnokságra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában