Röpke SE

2022.01.16. 09:50

Budaörsön kezdenek a kecskeméti röplabdások

Egyre több sportágban folytatódnak a bajnoki küzdelmek, így lesz ez a női NB II. U21 F csoportjában is, ahol a HÉP-Röpke SE vasárnap 18 óra 30 perces kezdéssel a Budaörsi DSE-Emericus vendége lesz.

Nyitray András

A Röpke számára a becsület maradt a tét

Forrás: Bús Csaba

A két együttes még november elején találkozott először Kecskeméten, akkor sok sikerélmény nem adatott meg a hazaiaknak, ugyanis a Budaörs simán nyert 3–0-ra az Árpád­városi sportcsarnokban. A Budaörs egyébként is remekel a másodosztály F csoportjában, hiszen kilenc meccséből nyolcat megnyert, így vezeti is a tabellát a felsőházba igyekvő együttes az üldöző Békéscsaba és Szolnok előtt. 

Bár a Röpke is a felsőházi szereplést tűzte ki célként a szezont megelőzően, bele kell törődnie a kecskemétieknek, hogy erre már nincs esély, az utolsó két alapszakasz-mérkőzésnek igazából azt a célt kell szolgálnia, hogy megfelelően ráhangolódjanak az alsóház küzdelmeire. 

A Röpke az 5. helyről várja a folytatást, és az biztos, hogy ennél hátrébb már nem csúszhatnak a tabellán. Arra is kevés esély mutatkozik ugyanakkor, hogy Kása Róbert tanítványai feljebb tudnának lépni a hátralévő két találkozón, hiszen a Miskolci VSE négy ponttal előzi meg őket, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszva. Kása Róbert korábban lapunk megkeresésére már elmondta, az alsóházban mindenképpen az első hely lesz a célkitűzésük. 

Az alapszakasz küzdelmei január 30-án zárulnak le a másodosztályban, ezután alakulhat ki az alsóház és a felsőház beosztása a tavaszi szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában