Labdarúgás

2022.01.23. 15:41

Békés-megye elleni győzelemmel búcsúzott Bács-Kiskun

Vasárnap lejátszotta a Magyar Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornáján (MAVONT) az utolsó mérkőzését a Bács-Kiskun megyei csapat. Az ellenfele Békés-megye volt. Vanó Sándor és Csehi Tamás csapata győzelemmel zárta a tornát.

baon.hu

Vanó Sándor. Fotó: Szentirmay Tamás/archív-felvétel

Az országos döntőbe jutás esélye a vasárnap reggeli, Jász-Nagykun-Szolnok megye elleni vereséggel elszállt ugyan az előző játéknapon, szombaton két döntetlent elérő Bács-Kiskun megyei küldöttség számára, ezzel együtt nagyon nem volt mindegy a megye legjobbjai számára, hogy hogyan zárják a tornát. Annak ellenére, hogy már csak a becsületéért küzdött a csapat, sikerült felszívnia magát. A Lajosmizse játékosa, Halasi Károly már a 10. percben megszerezte a vezetést Bács-Kiskun megyének, egy perccel a lefújás előtt pedig klubtársa, Kiss László duplázta meg az előnyt és állította be a mérkőzés végeredményét. A csapat ennek a győzelemnek köszönhetően a harmadik helyen végzett.

A torna legutolsó mérkőzésen az ötpontos Csongrád-Csanád megye és a hétpontos Pest megye találkozott. Így tehát bár a sorsolás alakította ezt a párosítást, mégis egyfajta döntővé minősült át ez a találkozó, hiszen a tornagyőzelem és az országos döntőbe jutás tekintetében ki-ki mérkőzés kerekedett belőle. A képlet egyszerű volt: ha Csongrád megye le tudja győzni Pest megyét, akkor ők nyerik a tornát, döntetlen vagy Pest megyei győzelem esetén az utóbbiak diadalmaskodnak. A mérkőzés végeredménye 1–1 lett, így Pest megye végzett az élen, Csongrád-Csanád megye lett a második, Bács-Kiskun öt ponttal a harmadik, Jász-Nagykun-Szolnok megye négy ponttal a negyedik, Békés megye pedig két ponttal az ötödik.  

Csehi Tamás: – A délelőtti fiaskó után, amikor Jász-Nagykun-Szolnok csapata ellen vereséget szenvedtünk, és azzal elveszítettük a reményünket a továbbjutásra, bizony fel kellett rázni a csapatot, hiszen nem volt mindegy, hogy hogyan búcsúzunk a viadaltól. Sikerült, szépen összekapták magukat a srácok, ezen a mérkőzésen egy percig nem forgott veszélyben a győzelmünk, nagyon szépen odatette magát az egész társaság. Nagyon szerettünk volna megnyerni a regionális tornát és bejutni az országos döntőbe, de azt kell mondanom, hogy ebben a fölállásban így most ennyi volt. Sok olyan játékos volt, akinek itt lett volna a keretben a helye, de sérülés vagy betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, és ebben a nehéz helyzetben ennyit tudtunk kihozni a csapatból. Nagyon sok pozitívumot láttunk, ami pedig engem illet, nagyon örülök, hogy a részese lehettem. Jó szájízzel utazhatunk haza, hiszen a záró mérkőzésen jelesre vizsgáztak a fiúk küzdeni tudásból, akarásból. 

Békés megye–Bács-Kiskun megye 0–2 (0–1)

Gyula, vezette: Gargya Balázs (Aczél Tibor, Jakab Máté)

Békés megye: Farkas Zs. – Trescsula, Darányi (Bondár 31.), Malkócs (Szabó Áron. 57.), Szabó Ákos, Bark (Cserna 52.), Wéber, Sztojka, Geró (Kardos 31.), Ruzsa, Miszlai, (Farkas J. 43.).

Bács-Kiskun: Lengyel – Pintyi, Dobosi, István, Farkas Z. (Kiss L. 46.), Lipták, Rideg, Knap (26.), Halasi (Torma 46.), Márki, Bashiri-Shahroodi (Fekete T. 59.), Valkai.

Gól: Halasi a 10., Kiss L. az 59. percben.

Sárga lap: Bakk 17., Gedó 29., illetve István. 54.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában