Labdarúgás

2022.01.29. 12:09

Az őszre építenének

Vasárnap 13 órás kezdéssel a Soroksár SC vendégeként kezdi meg tavaszi szereplését a Kecskeméti TE-Hufbau a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában. A KTE ősszel 5–2-re nyert hazai pályán, és az akkor négy gólig jutó Lukács Dániel bízik abban, hogy ezúttal is három ponttal térhetnek haza.

Nyitray András

Lukács Dániel (elől) szeretné megduplázni góljai számát tavasszal

Forrás: Bús Csaba

Fotó: Bús Csaba

A KTE házi gólkirályának minden bejött azon a bizonyos augusztusi mérkőzésen, nem csoda, hogy jó szívvel gondol vissza a találkozóra. Ezzel együtt harcos és kiélezett meccsre számít, melyen főleg saját játékukra kell koncentrálniuk. 

– Megnéztem az összefoglalót, most is jólesett újra átélni a góljaimat – tekintett vissza Lukács Dániel. – Minden bejött azon a meccsen, remélhetőleg ez a mostani találkozó is hasonlóan sikerül. Meglátjuk, de a legfontosabb az, hogy nyerjünk. Biztos vagyok abban, hogy szeretne visszavágni nekünk a Soroksár. Veszíteni sosem jó érzés, pláne nem öt gólt kapva. Kemény találkozóra számítok ennek tükrében, kiélezett harc lesz. Mi szeretnénk elsősorban a saját játékunkra koncentrálni, a végén aztán meglátjuk, hogy mire lesz ez elég – mondta a tavaszi nyitány kapcsán a KTE gólgyárosa. 

A felkészülés rövid, de tartalmas volt a Kecskemét számára, mely minden edzőmeccsét megnyerte. A Budaörs elleni 7–0-s főpórba különösen imponáló volt. A munka jól sikerült, de a tétmeccseken lesz a hangsúly. 

Lukács Dániel emellett személyes célokat is kitűzött, szeretné megduplázni góljai számát a tavaszi szezonban. 

– A Budaörs ellen ült minden, de hiába nyertünk 7–0-ra, továbbra is a földön kell maradnunk. Most jönnek majd az igazán fontos meccsek. Mindenki várja a rajtot, hiszen a bajnokság teljesen más. Az utóbbi hetekben heti tíz edzésünk volt, ehhez jöttek az edzőmérkőzések, de ennek a munkának teljesen más a hangulata, mint a bajnoki ritmusnak és meccseknek. Végre újra nagy számban jönnek a szurkolók, szeretnénk nekik is bizonyítani. Mindannyian azon vagyunk, hogy az őszi szériát tovább tudjuk vinni. Ősszel szereztem 10 gólt, az a minimális elvárásom magammal szemben, hogy ezt a számot tavasszal is hozzam. Az sem baj persze, ha több lesz – mondta Lukács Dániel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában