Atlétika / Galériával

2022.01.27. 15:39

Az év edzőjét és U23-as versenyzőjét köszöntötték Kecskeméten

Csütörtökön a Kecskeméti Atlétikai Centrumban köszöntötték Németh Gyulát, illetve Palkovits Istvánt, miután előbbit az év edzőjének, utóbbit az év U23-as versenyzőjének választott meg a Magyar Atlétikai Szövetség a tavalyi év végén.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Az eseményen dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, valamint dr. Salacz László országgyűlési képviselő köszöntötte a díjazottakat Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének társaságában. Németh Gyula és Palkovits István éppen a közel egy hónapos kenyai edzőtáborból tért haza a napokban ahol már a 2022-es esztendő kihívásaira igyekeztek felkészülni a KARC sportemberei.

– Nagy megtiszteltetés érte Kecskemét városát, hiszen a tallini U23-as Európa-bajnokság megnyerése egy olyan pillanat volt a magyar atlétika történetében, ami nem gyakran ismétlődik meg – mondta dr. Salacz László Palkovits István U23-as Eb-címét méltatva. – Az atlétikát mindig a sportok királynőjének nevezik, hiszen minden sportág alapját jelenti a futás. Örülök, hogy Kecskemét is feliratkozott a sportág térképére, ehhez továbbra is minden támogatást meg fog adni a város híres versenyzőjének és edzőjének, hogy a jövőben is hasonló sikereket érhessenek el. Amikor pár éve kialakult egy összefogás révén ez az atlétika centrum, akkor végre otthonra lelhetett a kecskeméti atlétika. Európai szintű, modern körülmények adottak, azonban ezt tartalommal is meg kell tölteni, ami a közelmúltban sikerült – mondta dr. Salacz László a díjak átadását megelőzően.

A Palkovits-Németh párosnak erre az évre is megvannak a konkrét céljai, sűrű időszak vár rájuk.

– Ez az év a tapasztalatszerzésről szól, igaz ez az edzőtáborra is – mondta Palkovits István. – Szerettük volna látni, min kell változtatni a következő évre esetleg, hiszen a fő célunk, hogy a 2023-as budapesti világbajnokság. Idén az Európa-bajnokság a fő versenyünk, ami jó felkészülést biztosít ehhez. Sok verseny vár rám most a magaslati edzőtábor után, a következő egy hónapban heti is – tekintett előre Palkovits.

A díj kapcsán Palkovits István elmondta, szeretne még rátenni arra a teljesítményre, amivel kiérdemelte.

– Fentebb kell kapcsolnom, nagyobb célokat kell kitűznöm. Biztos vagyok benne, hogy az edzőtábor is segíteni fog abban, hogy még jobban kezdjem az évet. Amit kitűzünk magunk elé, azt akarjuk folyamatosan teljesíteni, biztos vagyok benne, hogy az i-re a pontot az Európa-bajnokság fogja feltenni a felnőttek között – tekintett előre Palkovits.

– Őszinte leszek, először el se hittem, egy hét után világosított fel valaki, hogy tényleg én vagyok az év edzője – mondta Németh Gyula. – Sikeres évünk volt, amit elterveztünk, az megvalósult, két országos csúccsal, Európa-bajnoki címmel. Pistinek van egyedül szintje az idei Eb-re, amit már háromszor is megfutott. Ezek az eredmények az én elismerésem kapcsán is sokat nyomtak a latba. A célunk a döntőbe kerülés az Eb-n, amihez minden támogatást megkapunk – mondta Németh Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában