Kosárlabda

2022.01.21. 06:30

Az Alba ellen is csak a győzelemben gondolkodik a Kecskemét

A Tippmix Férfi NBI A-csoport 19 fordulójával folytatódik a bajnokság a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára, Forray Gábor csapata péntek este 18 órás kezdéssel az Alba Fehérvárt fogadja a Messzi István Sportcsarnokban.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Régóta nehéz helyzetben van a Kecskemét, mely sérülések és betegségek miatt rendre nélkülözni kényszerül több játékosát is. Az utóbbi hetekben kiegyenesedni látszódott már ezen a fronton Forray Gábor együttese, mely becsülettel küzdött mindenki ellen, az eredményekre ilyen helyzetben sem lehetett panasz.

A legutóbbi fordulóban Oroszlányban lépett pályára az együttes, ahol egy otthon hagyományosan nagyon erős rivális vendégei voltak. A Kecskemét sokáig tartotta a lépést, de végül meg kellett hajolnia az extra kinti dobóteljesítményt bemutató OSE előtt (89-80). A Székesfehérvár sokkal jobb hangulatban készülhet, ugyanis erődemonstrációt tartott otthon, a PVSK-t vertk meg nagyon simán 103-68-ra. Matthias Zollner csapata a légiósok mellett főleg a magyar válogatott Vojvoda Dávid pontjaira számíthat.

A tabella alapján igazi ki-ki mérkőzésre van kilátás, hiszen a hetedik helyen tanyázó Kecskemét, illetve a nyolcadik pozíciót elfoglaló Alba egyaránt 9 győzelemmel és 9 vereséggel várja a péntek esti rangadót. Forray Gábornak különösen pikáns lehet majd az összecsapás, hiszen tavaly még a székesfehérvári sikerekért dolgozott, mielőtt visszatér volna A KTE-hez. A Kecskemét egyszer már legyűrte a bajnokságban az Albát, még a 6. fordulóban sikerült nyerni 93-91-re az Alba Regia Sportcsarnokban. Forray Gábor szerint nagyon erős ellenfél vár rájuk, mert az Alba bárkit képes meglepni.

– Nagyon jó csapatnak tartom a Székesfehérvárt, hiszen öt minőségi légióssal rendelkeznek, továbbá négy magyar válogatott játékossal – nyilatkozta Forray Gábor, a Duna Aszfalt-DTKH vezetőedzője – A rutin és a lendület van ötvözve náluk. Kétarcú együttes az Alba, bebizonyították már, hogy képesek a címvédőt is megverni, de két fordulóval ezelőtt simán kaptak ki például Nyíregyházán. Kemény csatára számítok, elsősorban a támadásunk lesz a kulcs. A fehérváriak legfőbb ereje, hogy egész pályán letámadnak, nagyon agresszívan védekeznek, és az így kikényszerített hibákból villámgyorsan támadásokat vezetnek, könnyű gólokat szereznek. Ha ezt tudjuk limitálni, és felállt védelem elleni játékra kényszeríteni őket, akkor azt gondolom, hogy tudunk nyerni. Hazai pályán, saját szurkolótáborunk előtt nem is lehet más a célunk, mint a győzelem, és ezért az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk – mondta a hazai tréner.

A Kecskemét fiatal játékosa, Lukács Döme elmondta, a céljuk nem is lehet más, minthogy az idegenbeli vereség után újra győztesen hagyhassák el a parkettet, amire hazai pályán bárki ellen jó esélyük lehet.

– Az idegenbeli mérkőzésünk igen rosszul sikerült az előző fordulóban, nem igazán teljesítettünk az elvártakhoz mérten. Hazai pályán, a Fehérvár ellen tökéletes lehetőséget kaptunk véleményem szerint arra, hogy most bizonyítsunk. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, viszont ahogy készülünk az Alba ellen, illetve amilyen a hozzáállása a csapatnak, győzelemmel zárhatjuk a találkozót. Ehhez természetesen most is szükségünk lesz szurkolóinkra, akik minél jobban buzdítanak minket, annál jobban tudunk küzdeni mi is – mondta a mérkőzés kapcsán Lukács.

A Messzi István Sportcsarnokban továbbra is kötelező a száj és orr eltakarására alkalmas maszk viselése a mérkőzések folyamán, emellett a védettségi igazolványokat is ellenőrzik a beléptetés során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában