Labdarúgás

2022.01.22. 15:04

A Vác ellen is nyert a KTE HUFBAU

A KTE HUFBAU hétvégén két edzőmeccset is játszik, az elsőn szombaton a Vác FC volt az ellenfél. Szabó István két részre bontotta csapatát, míg a keret egyik fele edzésen vett részt, addig a többiek meccset játszottak, több fiatal is lehetőséget kapott.

Nyitray András

Tóth Dániel (feketében) újra győzelemnek örülhetett. Fotó: Nyitray András

A mérkőzésen rögtön mezőnyfölényt sikerült kiharcolni, ami egy ideig nem hozott helyzetet, a 18. percben Szabó centikkel a bal alsó mellett elpattogó átlövése jelentette az első lehetőséget a gólszerzésre. A folytatásban is maradt a hazai dominancia, a 24. percben Szalai József lőtte fölé Szuhodovszki balról érkező beadását. A 34. percben Tóth Dávid adott középre az alapvonalról, Katona érkezett, azonban 10 méterről fölé bombázott. A félidő hajrájában Tóth Dániel léphetett ki ziccerben, de Molnár kitolta lapos lövését. 

Fordulás után bátrabb lett a Vác, rögtön Kersáknak kellett védenie egy életerős lövést. Az 50. percben Szuhodovszki húzogatott jól, majd 16-ról lőtt is, de jól ért le erre Nacsa. Alig egy óra elteltével ismét Kersáknak akadt dolga, de ezután könnyen megszületett volna az első hazai gól is. A 65. percben Hatvani került helyzetbe Szuhodovszki passza után, de balos próbálkozását fölé piszkálta Nacsa. A szögletre Belényesi robbant be, életerős fejese azonban kevéssel fölé szállt. A 68. percben megszerezte a vezetést a Vác, egy oldalszabadrúgás után Vén érkezett a legjobb ütemben (0-1). A játék képe nem változott meg, egyre több hazai lehetőség adódott, a 76. percben Tóth Dávid beadását Győri Benjámin pörgette mellé. 

A 77. percben Tóth már befejezőként vállalhatott volna szerepet egy gólban, de a rövidbe szánt lövését védte a kapus. 

A szöglet után megtört a jég, Szuhodovszki beadása megcsúszott, ami pont jó lett Győri Ábelnek, aki öt méterről gólt fejelt (1-1). A 83. percben megszületett a győztes gól is: Tóth Dániel ugratta ki Szabót, aki jobbról laposan tette középre a labdát Katonának, aki fordulásból a bal felsőbe lőtt a felsőléc segítségével (2-1). 

A keret másik fele vasárnap 11:00-kor a Budaörs ellen lép pályára a Széktói müfűves pályáján

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Az volt a fő célunk, hogy hétvégén 90 perces terhelést adjunk a keretnek. Mivel a Budaörs csak egy meccset vállalt végül, így nagyon örültünk, hogy a Vác elvállalta ezt a meccset. Jó kis csapat, kitűnő edzővel. Nálunk valóban több fiatal is lehetőséget kapott az U19-es csapatból, mellettük voltak sérülésből visszatérő játékosok is a pályán. Örültem, mert jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, több helyzetet is kidolgoztunk, de a befejezésekkel még mindig hadilábon álltunk, több figyelem kell ennél. 

A jó ritmus a megfelelő helyeken párosult labdaszerzésekkel, így kicsit csalódott voltam, hogy a szünetig nem találtunk be. 

A második félidőben bátrabb volt a Vác, meg is szerezték a vezetést, de örülök, hogy erre jól reagáltunk. Sikerült fordítani, külön öröm emellett, hogy Győri Ábel már a második gólját szerezte a felkészülés során. Elérte a mérkőzés a célját, összességében a játék ritmusával, a helyzetek számával is elégedett voltam. Ez a csapat ma és holnap regenerál, holnap pedig jön a második edzőmeccsünk a Budaörs ellen, ahol hasonló terhelést kap a keret másik fele is. 

KTE HUFBAU – Vác FC 2-1 (0-0)

Felkészülési mérkőzés

KTE: Kersák – Tóth Dávid, Győri Á., Gál, Belényesi, Hatvani – Katona, Szabó L., Szuhodovszki – Tóth Dániel, Szalai J. (Győri B. 46.).

Gól: Győri Á. (78.), Katona (83.) ill. Vén (68.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában