Kosárlabda

2022.01.24. 06:30

A MAFC ellen sem szakadt meg a bajaiak rossz szériája

A Bajai Bácska FKE Budapestre utazott az elmúlt napokban, ám sajnos vereséggel tért haza.

Nyitray András

Hengerelt a MAFC Fotó: MKOSZ

A férfi NB I. B Piros csoportjában a 17 fordulót játszotta le a Bajai Bácska FKE, mely ezúttal a fővárosban próbálta megszakítani vereségsorozatát a MAFC vendégeként. A Bajának ezúttal nem volt esélye erre, a MAFC túl nagy falatnak bizonyult. 

A vendéglátó folyamatosan növelte előnyét, és már az első negyed végén tíz pont fölé tornázta a különbséget (33–20). Hazai oldalon a 19 pontig jutó Tóth Péter, illetve a 23 egységet termelő Komma László is remekelt, míg Lakits András kinti dobásokkal sokkolta a bajaiakat. A második negyed még simábban alakult, így gyakorlatilag a szünetre eldőltek a lényeges kérdések (66–34). Fordulás után sem lassított a MAFC, így hiába szerzett Jakab Péter 38, Pongó Martin pedig 32 pontot, ketten kevésnek bizonyultak a hazai hengerrel szemben, ugyanis más nem tudott ezen a napon felnőni melléjük, a vége 122–78 a MAFC javára. 

– Gratulálok a MAFC-nak. Sajnos nem voltunk ma egy súlycsoportban. Sokkal fizikálisabban és gyorsabban játszottak, mint mi, ezt igazán mutatja az eredmény is. Mivel gyorsabban, agresszívabban játszottak, nagyon sok labdát szereztek, így nagyon sok indításos kosarat kaptunk. További sok sikert kívánok a MAFC-nak, remélem, mi is összeszedjük magunkat – értékelt Hosszú István, a bajai csapat vezetőedzője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában