Kosárlabda

2021.12.18. 07:00

Nehéz idegenbeli meccs vár a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétre

A Tippmix férfi NB I. A csoport 12. fordulójában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az Egis Körmend vendége lesz szombaton 18 órás kezdéssel. A Kecskemét nehéz túrára számíthat az otthon mindig kellemetlen Vas megyeiek otthonában. 

Nyitray András

Rastko Dramicanin (fehérben) szerint minden tudására szüksége lesz a Kecskemétnek egy körmendi sikerhez. Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A körmendiek a héten dupláznak, szerdán elmaradt bajnoki meccsen verték meg a Szegedet magabiztosan (97–74). Győzelmükkel felzárkóztak a rendkívül sűrű középmezőnyhöz, ahol jelenleg nyolc gárda is öt győzelemmel áll a tabellán. A Falco elleni rendkívül kiélezett rangadót nagy csatában bukta el Forray Gábor együttese (83–87), de ezzel együtt is a harmadik pozícióból várhatja a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a folytatást. A felkészülést kisebb sérülések, betegségek nehezítették vendégrészről, ami nem könnyíti meg a kecskemétiek helyzetét, de most is a szokásos precizitással igyekezett feltérképezni az ellenfelet a szakmai stáb. 

A Kecskemét játékosa, Rastko Dramicsanin szerint némi előnyt jelenthet számukra, hogy a hazai környezetben erős Körmend egy sűrű időszakban, hétközi alapszakasz-mérkőzés után lép pályára. 

– Több időnk volt készülni, mint nekik, nem könnyű szerda–­szombat ritmusban játszani. Körmenden mindig nehéz nyerni, hiszen a hazai szurkolók nagy nyomást helyeznek az ellenfélre. Erős és fizikális csapatról van szó, extrát kell nyújtanunk, ha nyerni akarunk. Nyugodtan, hideg fejjel és jó ritmusban kell játszanunk – mondta Dramicsanin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában