Kosárlabda

2021.12.27. 21:21

Legyőzte a Kaposvár a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet

A dobogó közelében tanyázó Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a tabella alsó fertályának az élén álló Kaposvár vendége volt a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, a bajnokság 14. fordulójában. A kecskeméti gárda nem a legjobb előjelekkel kelt útra a Somogy megyei túrára, ráadásul a somogyiak négy amerikai légiósa jó napot fogott ki, így a házigazda a mérkőzésen szinte végig vezetve megnyerte az összecsapást.

Vincze Miklós

Ezúttal sem Forray Gábor irányította a KTE csapatát. Fotó: Bús Csaba

A hírös városiak edzője, Forray Gábor vezetőedző betegség miatt nem tudott a csapattal tartani, így a Kaposvár elleni mérkőzésen Hegedűs Gergely irányította a padról a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet. Forray Gábor influenzás tüneteket produkált, és bár a koronavírus tesztje negatív lett, elővigyázatosságból úgy döntött a szakmai stáb, hogy Kaposváron nem ő meccsel, hanem Hegedűs Gergely. Karahodzsics továbbra sem volt bevethető, Kucsera viszont már ott lehetett a parketten.

A házigazdák az első percekben kintről próbálkoztak, míg a kecskemétiek a palánk alól voltak eredményesek, 8–7, Milutinovics hármasával, 10–10-nél egált mutatott a tábla az etap közepén. Wittmann remek triplája után megszerezte a vezetést a KTE, 12–13, két sikeres somogyi támadást követően pedig Dramicsanin kettő plusz egyes akcióval egyenlített, 16–16. A Kaposvár amerikai légiósai jó napot fogtak ki, 20–16-nál időt kért a Kecskemét. Előnyét azonban megőrizte a hazai alakulat, 25–22-vel zárult az első negyed.

A kaposváriaknál Martin, míg a KTE-nél Kiss Dávid talált be a második felvonás legelején, 27–24. A folytatásban mindkét oldalon némileg pontatlanná vált a támadásvezetés, ám a hazai gárda egy kicsivel jobban célzott ebben a periódusban, 31–25. Állandósult a hatpontos differencia, majd egy rohanás után 40–29-re megléptek a somogyiak, erre pedig időkéréssel reagált Hegedűs Gergely. A Kaposvár viszont a szünetre még tovább tudta növelni az előnyét, így 44–32-vel vonulhattak az öltözőbe a felek.

A folytatásban két hazai kettesre Pollard tempóval válaszolt, 48–34. Nem tudott sokáig közelebb férkőzni ellenfeléhez a KTE, a harmadik felvonás derekán még mindig 14 egység volt a csapatok között, 50–36. Gyors támadásokat vezetett a Kaposvár, ezekre Kucsera és Wittmann is kintről reagált, 57–44-nél pedig időt kért a hazai vezetőedző. Büntetőpárbaj következett, amely során Jaramaz négy egységet szerzett, 61–48.

Az utolsó felvonásban Pollard hárompontosával tíz pontra csökkent a differencia, majd Wittmann is betalált jó védekezés után, 63–55. Kaposvári időkérést követően újra tíz lett közte, majd Price estében dobta be a támadóidő lejárta előtt, 67–55. A hátralévő három percben sem jött áttörő fordulat, a legvégén a legfiatalabb ötöst küldte pályára Hegedűs Gergely, Ivkovics Milán pedig megszerezte az idei első A-csoportos pontjait. A Kaposvár 77–61 arányban megnyerte a mérkőzést.

A kecskemétiek csütörtökön a Nyíregyháza ellen zárják a 2021-es naptári évet 18 órától, a Messzi István sportcsarnokban.

Először is szeretnék gratulálni a Kaposvárnak, hiszen egy küzdelmes mérkőzésen sikerült behúzniuk a meccset – értékelt Hegedűs Gergely, a kecskemétiek beugró mestere. – A taktikai faultokat nagyon rosszkor alkalmaztuk, és amikor szoros volt a meccs, ennek köszönhetően sikerült meglépniük.

Kaposvári KK–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77–61 (25–22, 19–10, 17–16, 16–13)

Kaposvár Aréna, játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Kapitány Gellért, Lengyel Ádám József.

Kaposvári KK: Hilliard 20/3, Plézer, Price 13/3, Martin 15/3, Csorvási 8. Cserék: Paár 2, Krnjajszki 5/3, Puska, Ford 14, Bogdán Hajduk. Vezetőedző: Szőke Balázs.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 20/6, Jaramaz 5, Milutinovic 10/3, Dramicanin 7, Kiss D. 4. Cserék: Lukács, Wittmann 8/6, Kucsera 3/3, Fazekas 2, Ivkovic 2, Kőházi, Tóth Barna. Edző: Hegedűs Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában