Kosárlabda / Galériával

2021.12.21. 19:50

Felavatták a sportemberek előtt tisztelgő Legenda Ligetet a kecskeméti akadémián

Kedden a Mercedes-Benz Sport Akadémia előtt avatták fel ünnepélyes keretek között a Legenda Ligetet. Az eseményen hat kitűnő sportemberről emlékeztek meg, akik edzőként, játékosként, illetve magánemberként is nagy hatást gyakoroltak környezetükre.

Nyitray András

A sportemberek, illetve nevükben hozzátartozóik vehettek át emlékplakettet a Legenda Liget emlékparkban

Forrás: Bús Csaba

Az egybegyűlteket Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Sport Akadémia szakmai igazgatója köszöntötte, oldalán dr. Szeberényi Gyula Tamással, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármesterével, illetve dr. Salacz László országgyűlési képviselővel. Az akadémia igazgatója elmondta, hogy olyan korábbi sportolók és edzők nevét helyezték el a Legenda Ligetben, akik teljesítményükkel és munkájukkal rengeteg tettek azért, hogy a sportág fejlődhessen.

– Fontos esemény a mai nap, mert a kosárlabda sportágban kiváló eredményeket elért, a sportág fejlődéséért aktívan tevékenykedő személyek teljesítménye és munkája elismeréseképpen elhelyezett emléktáblákat avatunk fel – nyitotta beszédét Ivkovicné Béres Tímea. – Munkájuk és teljesítményük előtt szeretnénk tisztelegni ezzel az emlékparkkal. Fontos ez számunkra, hiszen a a jövőnk kulcsa a múltunk gyökereiben található, ezek lerakásában a kitűnő sportolók, edzők, sportvezetők rengeteget segítettek. 

Ez a mi örökségünk, ők az igazi példák, akik utat mutatnak az akadémia fiatal kosarasainak.

 Jelképesen az ő nevükkel köveztük ki az ide vezető utat. A gyerekeknek ismerniük kell a kiemelkedő sikereket, mert akkor ők is láthatják azt, mit érhetnek el – mondta Ivkovicné Béres Tímea.

A hat legenda név szerint Farkas Anna Eb bronzérmes, 90-szeres nemzeti válogatott kosárlabdázó; Túri Éva 54-szeres nemzeti válogatott kosárlabdázó; Adamik Ferenc kosárlabda mesteredző, testnevelő; Guóth Iván kosárlabda edző, néptanító; id. Tóth Viktor sportvezető, aranykoszorús MKOSZ elnökségi tag; Király József kosárlabda játékos, edző, sportvezető.

A legendák bemutatása után dr. Szeberényi Gyula Tamás vette át a szót, aki örömét fejezte ki, hogy a hat kitűnő sportember nevére ilyen formában is emlékezhetnek.

– Pedagógusként, szülőként, sportszerető emberként egyaránt örülök annak, hogy a kecskeméti kosárlabda legendás alakjai nem merülnek a feledés homályába. A kiváló sportolók, a sportág fejlődéséért tevékenykedők elismerése, az emléktáblák feállítása ezt a célt szolgálja. A sport mai emberek életének része, ideális esetben kisgyerek korunktól űzzük. Tapasztalatból mondhatom, hogy az öröm mellett a sport céltudatosságra, kitartásra és szorgalomra nevel. A csapatsport megtanít az együttműködésre és az alkalmazkodásra. 

A tanítók az edzők, akik rengeteg időt töltenek a rájuk bízott sportolókkal, nem csak szóval, de cselekedettel és jó példával is szolgálnak. 

Kecskeméten számos legendás szakember dolgozott és dolgozik, többüknek is méltó emléket állítunk most. A drukkerek a jelenlegi játékosokat jól ismerik, de ha eljönnek ide, akkor megismerhetik a kecskeméti kosárlabda múltját. Remélem, hogy hamarosan újabb táblákat avathatunk, hiszen a kitűnő kosárlabda szakemberekből nincs hiány Kecskeméten – mondta Kecskemét alpolgármestere.

Az esemény zárásaként a legendák, illetve nevükben hozzátartozóik vehettek át emlékplakettet, majd nevükben Túri Éva szólt az ifjú sportolókhoz, akiknek sok szorgalmat és kitartást kívánt a siker felé vezető rögös úthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában